HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li vekil, cinsel istismar önergesine tepkisini 'çocuk gelinliği' ile gösterdi

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, cinsel istismar önergesine tepki göstermek için Genel Kurul'da kürsüye çocuk gelinliği ve damatlık ile çıktı. Meclis karıştı

CHP'li vekil, cinsel istismar önergesine tepkisini 'çocuk gelinliği' ile gösterdi

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, AK Parti'nin cinsel istismar önergesini eleştirmek için kürsüye çocuk gelinliği ve yetişkin damatlığıyla çıktı. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, bu sırada İlgezdi'yi kürsüden gelinliği ve damatlığı göstermemesi için uyardı. Bunun üzerine CHP'li İlgezdi, elindekileri kavasa teslim etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü konuşmasına önergeye tepki göstererek şöyle konuşmuştu;

En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayınlamışlardır. Bu teklifin kabul edilmemesiyle ilgili olarak. Ve teklif geri çekilme konusunda AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar ne kadar güçlü olduklarını ortaya koymuşlardır. Ve iktidardaki siyasi parti bu teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Şu çok önemli, bugüne kadar Türkiye’de ne kadar ciddi sorunlar çıkmışsa, bu sorunların temelinde gece yarısı verilen önergeler yatmaktadır. Oturup adam gibi görüşmek varken, insan gibi görüşmek, tartışmak, uzlaşmak varken yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul etmemeliyiz. Ettirmediniz, tekrar size şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye’nin derdine bakın, onların derdine bakın. Ama şu soruyu merak ediyorum. Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması için verildi? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracaklar, hem komisyonda, hem de genel kurulda. Gördüğünüz her AKP’liye sorun.

Dolar almış başını gidiyor. Yatırım yapmıyor iş adamı. Doların bir kuruş değer kazanmasının maliyeti, 2 milyar 100 milyon lira. Dolar değer kazanır, Türk lirası değer kaybederken hep beraber kaybediyoruz. Buna çözüm üretmemiz gerekiyor. Esnaf siftah yapamıyor, esnafın siftah yapması için ekonomiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Ama onlar bir tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarabiliriz, onun peşindeler.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler