HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li vekil o iddiaları TBMM'ye taşıdı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Gezi parkı olayları sırasında polisin kullandığı toplam biber gazının 12 katını satın aldığı iddiaları, Ankara gündemine oturdu.

CHP'li vekil o iddiaları TBMM'ye taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, iddiaları TBMM'ye taşıdı.

1.5 MİLYON GAZ FİŞEĞİ; 77 BİN IŞIK FİŞEĞİ; 5 BİN SİS BOMBASI...

Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verdiği yazılı soru önergesinde
Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından 1 milyon 431 bin 615 göz yaşartıcı gaz fişeği 77 bin 400 ses-ışık fişeği 5 bin sis el bombası almayı planladığını hatırlattı.

GEZİ'DE KULLANILANIN 12 KATI

Önergede, 2015 yılı için alınması planlanan bu miktarın Gezi'deki gaz bombası miktarının 12 katına tekabül ettiği, bu alım için ise 40 ila 60 Milyon TL harcandığı iddialarına yer verildi.
Tanal'ın önergesinde şu sorular yer aldı;

2015 senesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından 1 milyon 431 bin 615 göz yaşartıcı gaz fişeği 77 bin 400 ses-ışık fişeği 5 bin sis el bombası alınması planlandığı iddiaları doğru mudur?

Gezi Parkı eylemlerinde 130 bin gaz fişeği kullanıldığı göz önünde bulundurulacak olursa Gezi'deki gaz bombası miktarının 12 katının alınmak istenmesinin sebepleri nelerdir?

Bu önlem, 2015 senesinin toplumsal barış ve sükun içerisinde geçmeyeceğinin, aksine olayların daha da artacağının göstergesi midir?
Bakanlığınızın, Gaz fişeklerine 40 ila 60 milyon TL arasında bir ücret vereceği iddiaları doğru mudur?
Bakanlığınızın toplumsal barışı sağlamak, olayların temel sebeplerini barışçıl yollarla ortadan kaldırmak adına 2015 yılı için ayırdığı bütçe ne kadardır?

Bu konuda herhangi bir bütçe ayrılmadı ise sebepleri nelerdir?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler