HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Yeşil: AKP heyeti, görüşmelerini Erdoğan'ın vesayeti altında sürdürdü

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ak Parti'nin koalisyon görüşmelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayeti altında sürdürdüğünü öne sürdü.

CHP'li Yeşil: AKP heyeti, görüşmelerini Erdoğan'ın vesayeti altında sürdürdü

Eskişehir'e gelen CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi. Nihat Yeşil,koalisyon görüşmelerinin olumsuzlukla sonuçlanarak, erken seçim sürecine girildiğini belirtti. Koalisyon görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dışarıdan müdahalelerde bulunduğunu öne süren Yeşil, şöyle konuştu:

"5 ayrı oturum 35 saat süren koalisyon görüşmeleri boyunca, başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, parti meclisi tarafından konuyla ilgili yetkilendirilmiş her sorumlu, sürecin kırılganlığı ve hassasiyetini ihlal edecek her tülü girişimden uzak kalarak, koalisyon görüşmelerini sürdürme kararlılığını sergilemişlerdir. Süreç içerisindeki tüm iyi niyetli çabalarımıza, hatta zaman zaman politik duruşumuzun sınırlarını zorlayacak ölçüde genişlettiğimiz uzlaşma zemini arayışlarımıza rağmen gerek AKP heyetinin kibirli ve çözüme yönelik olmayan tavrı, gerekse Recep Tayyip Erdoğan'ın dışarıdan sürece yaptığı olumsuz müdahaleler nedeniyle koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kalmış ve erken seçim sürecine girilmiştir. AKP heyeti, görüşmelerini Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayeti altında sürdürmüştür. AKP heyeti koalisyonun bir an önce kurulabilmesi konusunda ayak sürüyerek, görüşme takvimini 45 güne yaymış ve koalisyon kurma görevinin başka bir partiye verilmesini açıkça engellemiştir. Erdoğan'ın başkanlık hevesinin son bulmadığı açık seçik su yüzüne çıkmıştır. Türkiye, AKP tarafından Erdoğan'ın ihtiras ve keyfiyetine teslim edilmiştir. İçinden geçtiğimiz bu süreç, ülkeyi yeniden uçurumun eşiğine taşımaya gebedir."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler