HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'lileri isyan ettiren '15 Temmuz albümü'

TBMM'nin 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümüne ilişkin hazırladığı Meclis albümünde CHP'li vekillerin fotoğraflarına yer verilmediği ortaya çıktı. CHP'liler durumu protesto etti. Oturumda Başkan Kahraman'a tepkilerini dile getiren CHP’li vekiller oturdukları yerden “biz neden albümde yokuz” diye çıkıştılar. Tepkiler üzerine Başkan Kahraman; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başta olmak üzere o gece Meclis'te bulunan CHP'lilere de teşekkür etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının ev sahipliğinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Ankara'da bir dizi tören düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında hain darbe girişiminin hedeflerinden birisi olan TBMM’de yaşananlar için ise Meclis Başkanlığı farklı bir çalışmaya imza atarak “Fotoğraflarla 15 Temmuz… Millet darbeye dur dedi” ismiyle bir fotoğraf albümü hazırladı. Albümde ihanet gecesinde Meclis’te çekilen karelere de yer verildi.

CHP’Lİ VEKİLLERİN FOTOĞRAFLARINA YER VERİLMEDİ

Ancak albümde; AKP’li ve MHP’li vekillerin bulunduğu fotoğrafların kullanıldığı, CHP’li vekillerin olduğu karelere ise yer verilmediği ortaya çıktı. CHP’li vekiller de bugünkü özel oturumda TBMM tarafından dağıtılan albümde kendi fotoğraflarına yer verilmemesini protesto etti.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kahraman’ın anma için gönderdiği 3 ayrı davetiyeyi göstererek şöyle dedi:

''NEZAKETSİZ VE BECERİKSİZ''

“Üçünün de altında Kahraman’ın imzasının olduğu bu davetiyelerin ilkinde sadece AKP Genel Başkanı ile kendisinin konuşma yapacağı yazıyor. Sonra Başbakan ve MHP Genel Başkanının da konuşacağı haberleri kamuoyuna yansıyınca, bizim itirazımız üzerine ikinci bir davetiye daha gönderdi. Bunda, liderlerin de konuşacağı belirtildi. Biz bu programa katılacağımızı ifade edince, Meclis Başkanı tuhaf bir açıklama yaparak programda sadece kendisinin ve AKP Genel Başkanının konuşacağını söyledi. Sonra da bununla ilgili 3. davetiye geldi. Görülüyor ki Meclis Başkanı nezaketsiz ve beceriksiz bir tutum içindedir.

Demek ki her söylediğini kırk defa düşünmek, nerelerden talimat alarak program yaptığına bakarak karar vermemiz gerekiyor. Büyük ihtimaldir ki Saray’dan aldığı talimatla programı değiştirmiştir. Muhtemeldir ki azarlanmıştır. Genel Başkanımızın konuşmasından korkmuşlardır. Çünkü konuşmasıyla halkın 15 Temmuz’unun dili olmuştur. Bizim bu programa katılıp gerçekleri ifade etmemizden korkuyorlar. Meclis Başkanı, Saray’ın 15 Temmuz’unu halkın kafasına kazımak istiyor, ancak biz buna fırsat vermeyeceğiz. Halkın 15 Temmuzu’nu unutturmayacağız. O nedenle programa katılmama kararı aldık.”

''AYIPTIR''

Tezcan, Kahraman’ın Meclis’te açtığı sergideki kullanılan fotoğraflara da tepki göstererek, “Ayıptır. Bu anlayışla darbelerle mücadele edilemez. O gece kafamıza bombalar yağarken hepimiz Meclis’teydik. Ama fotoğraflarda sadece AK Partililere yer verilmiş. Bu bir kaçışın ve kompleksin ifadesidir. Ancak darbenin siyasi ayağını gizlemeye güçleri yetmeyecek” dedi.


En Çok Aranan Haberler