HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’nin 30 Mart seçimlerinde cemaatle işbirliği yaptığı iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP'nin 30 Mart seçimlerinde cemaat ile işbirliği yaptığı iddialarıyla ilgili, "CHP'nin kimseyle işbirliği yoktur" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yaşanan uygulamaların 'otokratik' yönetimlerde olduğunu savundu. Hukukun yanında olduğunu ve hukukun kişilerde göre olmayacağını belirten Öztürk, "Failin ve fiilin ne olduğuna bakılmaksızın hukukçu hukuku korumak, savunmak zorundadır. İntikam duygusuyla yapılan soruşturmalara da, buna yargının alet olmasına da, yargı üzerinden siyasi mücadele yapılmasına da karşıyım. Cemaate yönelik uygulamalara içimden gülemem. Ergenekon, Balyoz ve Oda TV soruşturmalarını yapanlara 'hukuk size de lazım olacak, o zaman sizi biz savunacağız' dedim. Bu iktidara da hukuk bir gün lazım olacak, onları da CHP savunacak. Hukuku savunmanın gereği budur” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 30 Mart seçimlerinde cemaat ile işbirliği yapıldığı iddiasıyla ilgili ise Öztürk, "CHP'nin kimseyle işbirliği yoktur" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Zozani'nin seçimlere birlikte girme teklifinde bulunduğu iddialarına ilişkin olarak ise Öztürk, "CHP örgütsel bağımsızlığı olan siyasi bir partidir. İlkeleri, programı vardır. CHP, örgütsel bağımsızlığı ve ilkelerine zarar gelecek hiçbir birleşmenin içinde olmaz" diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler