HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'nin Alevi eylem planı sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesi verdi.

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlığının Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Mansur Yalçın ve Diğerleri Kararının İcrasına Yönelik Eylem Planı hazırlanarak Adalet Bakanlığına sunulduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde, "AİHM Alevi kurumlarının ve Alevi yurttaşların başvuruları neticesinde peş peşe ihlal kararları vermektedir. Türkiye neden yaptırımlarla karşı karşıya kalmayı göze almaktadır?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, şöyle dedi:

"Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Mansur Yalçın ve Diğerleri Kararının İcrasına Yönelik Eylem Planı hazırlanarak Adalet Bakanlığına sunulmuştur.

Adalet Bakanlığının son şeklini verdiği bu eylem planı gereğince Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bakanlığımız temsilcileri, akademisyenler ve tarafları temsil eden sivil toplum kuruluşlarından oluşan geniş katılımlı bir çalışma komisyonu oluşturulmuştur. Kararın icrasına yönelik Bakanlığımıza tavsiye niteliğinde kararlar verecek olan bu çalışma komisyonu, periyodik toplantılar yapmak suretiyle çalışmalarına devam etmektedir."

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler