HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’nin Diyarbakır hedefi en az 60 bin oy

CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Muhsin Koçyiğit, kentte en az 60 bin oy almayı hedeflediklerine dikkat çekerek, Diyarbakır'dan 3 milletvekili çıkarmak istediklerini kaydetti.

Koçyiğit, seçim çalışmalarında CHP'nin Diyarbakır'da oluşturduğu rüzgarı hissettiklerini de belirterek, bu rüzgarı kasırgaya dönüştürmek istediklerini de dile getirdi.

CHP Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Muhsin Koçyiğit, seçim çalışmalarına ve hedeflerine ilişkin İHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 19 Nisan'da Ankara'da yapılan aday tanıtım toplantısıyla çalışmalarına başladıklarına dikkat çeken Koçyiğit, startın verilmesinin ardından Diyarbakır'da da harekete geçtiklerini belirtti. Aday tanıtım toplantısının hemen ardından Diyarbakır'a gelerek, çalışmalara başladıklarını vurgulayan Koçyiğit, burada hemen iş bölümü yapıp, sahaya çıktıklarını dile getirdi. İlk seçim bürolarını Ergani ilçesinde açtıklarını, merkez ve diğer ilçeler açacakları seçim büroları ile ilgili de araştırmalar yaptıklarını anlatan Koçyiğit, gittikleri her yerde büyük ilgi ve halkın teveccühüyle karşılaştıklarını vurguladı. 7 Haziran'a kadar Diyarbakır merkez ve ilçelerinde adım atmadık yer, tokalaşmadık vatandaş bırakmayacaklarını anlatan Koçyiğit, "Her yeri, herkesi ziyaret edeceğiz. CHP'yi iktidara taşımak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaş, esnaf, ev ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerimiz artarak sürecek" dedi.

"BURADAN ALINACAK BAŞARI ÇOK ÖNEMLİ"

CHP'nin Türkiye'de ve bölgede iyi bir hava yakaladığını ve bu havayı arkalarına alarak, 7 Haziran'a kadar sinerji oluşturup, Diyarbakır'dan 2 ya da 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerine vurgu yapan Koçyiğit, "Bu rüzgarı kasırgaya dönüştürmek istiyoruz. Diyarbakır'da oy hedefimiz en az 60 bin. Diyarbakır bölgenin kalbi ve merkezi. Buradan verilecek mesajlar ve alınacak başarı çok önemli. Diyarbakır'dan vekil çıkarmamız, bölgeden vekil çıkarmamız anlamına gelir. Çünkü Diyarbakır sembol şehirdir" diye konuştu.

"KÜRT SORUNU KALKINMANIN EN BÜYÜK ENGELİ"

Seçilmeleri durumunda Diyarbakır ve bölge için yapacakları çalışmaları da dikkat çeken Koçyiğit, şunları kaydetti:

"Kentin ve bölgenin sosyal ve siyasal ağırlıklı sorunları var. En büyük sorunumuz Kürt sorunu. Bu Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınması önündeki en büyük engellerden biridir. Bu sorun çözülmezse Türkiye genelinde ekonomik ve sosyal kalkınma gerçekleşemez. Bunun çözülmesi için parti bazında girişimlerde bulunup, somut çözüm önerileri üzerinde katkıda bulunacağız. Bu sorun temelde demokratikleşme sorunudur. Türkiye'nin tümü demokratikleşmeden Kürtler demokrasi kazanamaz. Bunun da ayakları var. En başta seçim barajının düşürülmesi gerekiyor. Şu anda çok adaletsiz bir seçim sistemi var. Bunun düşürülmesi konusunda en büyük girişimleri CHP yaptı. Maalesef buna başta iktidar olmak üzere diğer partiler destek vermediler. CHP baraj konusunda tek başına bırakıldı. Bölgenin parlamentoda temsiliyetinin sağlanabilmesi için barajın en fazla yüzde 5'e indirilmesi gerekiyor. Aksi halde bölge ve diğer iller parlamentoda tam temsil edilemez." (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler