HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'nin referandum kampanyası için 'No' filminin ilham kaynağı Türkiye'de

CHP Gençlik Kolları da kendi hayır kampanyası için, "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Francisco Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti

CHP'nin referandum kampanyası için 'No' filminin ilham kaynağı Türkiye'de

Referandum sürecinde CHP'ye ilham veren "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları'nın davetiyle Türkiye'ye geldi. Ferrada, 1 hafta süreyle hayır kampanyasına eşlik edecek.

PINOCHET'NİN DEVRİLDİĞİ REFERANDUM SÜRECİNİ ANLATIYOR

"No" filmi 1988 yılında Şili'de diktatör Pinochet'nin devrildiği referandum sürecini anlatıyor. Filmin asıl odak noktası ise, muhaliflerin yürüttüğü "Hayır" kampanyası. O film, CHP'ye de ilham kaynağı oldu.

CHP 'YAPICI BİR DİL' KULLANACAK

CHP de Anayasa referandumu sürecinde, aynı "No" filminde olduğu gibi olumlu, yapıcı bir dil kullanarak "Hayır" oyu isteyecek.

CHP Gençlik Kolları da kendi hayır kampanyası için, "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Francisco Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti.

Ferrada'ya kampanyalarının sunumlarını gönderen Gençlik Kolları, 65 yaşında Ferrada’nın davetlerini kabul etmesi üzerine, para toplayıp uçak biletlerini aldı. Reklamcı Ferrada pazar akşamı Türkiye’ye geldi.

Garcia Ferrada bir hafta Türkiye’de olacak. Bu süre zarfında CHP Gençlik Kolları'nın "Hayır" kampanyasını inceleyecek ve onlara referandum sürecinde atmaları gereken adımlar konusunda destek verecek.

İstanbul ve İzmir’de "Hayır" toplantılarına katılacak ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmesi bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler