HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'yi heyecanlandıran anket!

CHP İstanbul için anket yaptırdı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 40 oyla kazanacağı sonucunu aldı.

CHP'yi heyecanlandıran anket!

2014'te yapılacak yerel seçimler öncesi, özellikle büyükşehirler için belediye başkan adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Ak Parti elindeki belediyeleri korumaya çalışırken, diğer partilerin kalesi olarak görülen illeri de kendi saflarına çekmenin hesaplarını yapıyor. CHP ise, İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri için kazanma şansını artırmak için adaylar konusunda kamuoyunda nabız yokluyor.

Seçim yarışının hız kazanmaya başladığı bu günlerde, CHP tarafından yaptırılan bir anket, partililerin yüzlerini güldürdü.

CHP yurt dışı kaynaklı bir araştırma şirketine İstanbul için anket yaptırdı ve yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 40 civarında oyla kazanacağı sonucunu aldı. Araştırmaya göre, AKP yüzde 37’de kalıyor.
Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlere hazırlanan CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk aday Celal Doğan olarak netleşirken, parti yönetimi de ‘’İstanbul’u alanTürkiye’yi alır’’ sloganı ile çalışmalarını hızlandırdı.

Yerel seçimler yaklaşırken adaylık için Mustafa Sarıgül’ün adı ön plana çıkıyor. Ancak geçmişte partiden ihraç edilen Sarıgül’ün yeniden CHP’ye dönebilmesi için Parti Meclisinin kararı gerekiyor. Sarıgül ise, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan davet bekliyor.

CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ‘’ Bu yerel seçimde, İstanbul’daki oyumuz yüzde 40’ı geçecek. Elimizde yurtdışından yapılmış önemli bir araştırma var. 3 puanla öndeyiz’’ dedi.

2009’daki yerel seçimlerde AKP adayı Kadir Topbaş, yüzde 44 oy oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmıştı. CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 37 oy almış. Yüzde 19 oy da diğer partiler arasında dağılmıştı.
İstanbul’da halen CHP’nin 12, AKP’nin ise 27 ilçe belediye başkanlığı bulunuyor.

en son haber

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler