HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiçek: Pavey pantolonla Meclis'e gelebilir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in pantolonla TBMM Genel Kurulu'na gelmesinde bir sakınca olmadığını belirterek, "Ne zaman isterse gelebilir" dedi.

TBMM Tören Alanında Çalışma eski Bakanı Ali Rıza Uzuner için düzenlenen cenaze törenine katılan Çiçek, soruları yanıtladı. Pavey'in TBMM Genel Kurulu'na pantolon ile girebileceğine yönelik konuşmaları değerlendiren Başkan Çiçek, "Meclis başkanlığına seçildiğim ilk günlerdeydi. Bir arkadaşımız geldi. Henüz başkanvekilleri de seçilmemişti. Birleşimleri ben yönetiyordum. Kendisinin pantolonla girip giremeyeceğini sordular. Benim yönümden hiçbir sakınca olmadığını rahatlıkla girebileceğini ifade ettim" diyerek şöyle devam etti:

"Bugün de kanaatim budur. 4 siyasi partiye mensup kadın milletvekillerimiz İçtüzük değişikliği konusunda ortak bir çaba ortaya koydular. Bu da genel kurula kadar geldi. Verilen bir önerge sebebiyle o tekrar Anayasa Komisyonu'na çekildi. Benim yönümden bir problem yok.

Sayın Pavey ne zaman isterse pantolonlu olarak gelebilir. İç tüzük deniliyorsa zaten bununla ilgili epey bir mesafe kat edilmiş komisyonda. Grup başkanvekillerimiz konuşurlar önümüzdeki hafta bunu çıkarabiliriz. İş bu kadar kolay. Zaten hiç geciktirmeye de gerek yok. İlla düzeltilsin isteniyorsa o bir maddelik şeyi getirirler. Zaten grup başkanvekillerimizle beraber bir iç tüzük çalışması yapıyoruz. İki toplantı yaptılar. Orada da yapılabilir ama işi hiç geciktirmeye gerek yok."

Meclis'e 4 Ak Partili kadın milletvekilinin başörtüsü ile gelmesine yönelik soruları "Dünkü tablo çok olumlu buluyorum. Türkiye'nin demokratik olgunluğu açısından fevkalade önemli bir tablo" sözleriyle değerlendiren TBMM Başkanı Çiçek, "Bu işin çözümlenmesi için çok kişinin katkısı oldu. Dünden bugüne gündemde olan bir konu değil. En az 25-30 yıllık geçmişi olan bir konu. Çok şükür uzlaşma ile anlaşma ile çözüldü. Buna katkı veren siyasi partilerimizin genel başkanları grup başkanvekillerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu geride kaldı. Dünkü tablonun emin olun Türkiye'de bir iki yıl siyaset egemen olsa bugün sorduğunuz soruların hiçbirisini sormazsınız" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler