HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkan, sancak örenine katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2. Kolordu İstihkam Alayı'nda Sancak Devir Teslim Törenine katıldı.

Gelibolu ilçesinde 2. Kolordu Komutanlığı General Doğan Kemal Kışlası'nda düzenlenen tören, birliklerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdimiyle başladı. Sancağın tören alanına gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 2. Kolordu Komutanlığı İstihkam Alayı'nın tarihçesi ile sancağın teslim edileceği İstihkam Alay Komutanı İstihkam Albay Cemal Kafkasyalı'nın özgeçmişi okundu.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alay Sancağı'nı İstihkam Albay Kafkasyalı'ya teslim ederek, "Albay Kafkasyalı size ve İstihkam Alay Komutanlığı'nın mensuplarına kutsal bir emaneti tevdi etmek üzere aranızdayım. Bu sancak, yüce Türk milletinin, Alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şeref timsalidir. Türk ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek şehit olmuştur. Sizin

de onun tertemiz, parlak, asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Onu şimdi emanet aldığınız gibi, sizden sonraki komutana da şerefli ve tertemiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, helikopterle İstanbul'a gitti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler