HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atacağımız adımları planladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atacağımız adımları planladık

Erdoğan görüşmeye ilişkin, "Şu anda bölgedeki bölücü terör örgütüne yönelik, DEAŞ terör örgütüne yönelik müşterek koalisyon güçleri için neler yapıyoruz, yapabiliriz bunları da görüşme imkanımız oldu. Atacağımız adımları planladık" dedi.

Erdoğan, 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı kapsamında temaslarını sürdürüyor.

Konferans çerçevesinde ikili görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. 40 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye ve Fransa ilişkilerini değerlendirdikleri bir görüşmeyi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bölgedeki gelişmeleri de Hollande ile değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, "olumlu bir görüşmenin" gerçekleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki sürece yönelik de atacağımız adımları planladık. Dün Ahmet Bey'in (Davutoğlu) Avrupa Birliğindeki görüşmelerinin kendileriyle bir değerlendirmesini yaptık. Güzel bir görüşmeydi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir gazetecinin görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hollande arasındaki görüşmenin gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, "Bunların hepsini görüştük, o da bütün temennilerini şu anda bölgedeki bölücü terör örgütüne yönelik, DEAŞ terör örgütüne yönelik müşterek koalisyon güçleri için neler yapıyoruz, yapabiliriz bunları da görüşme imkanımız oldu" karşılığını verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler