HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin ve Endonezya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28-30 Temmuz tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne, 30 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde de Endonezya'yı resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping'in davetlisi olarak 28-30 Temmuz tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan'a ziyaretinde bakanlar, milletvekilleri, işadamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyet de eşlik edecek. Erdoğan'ın Xi Jinping ile yapacağı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği imkanları tüm veçheleriyle ele alınacak ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Erdoğan ayrıca, ÇHC Ulusal Halk Kongresi Başkanı (Meclis Başkanı) Zhang Dejiang ve Başbakan Li Keqiang ile de görüşecek. Ziyaret münasebetiyle Pekin'de bir İş Forumu düzenlenmesi ve iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanması da öngörülüyor.

Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretini takiben 30 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Endonezya Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyarette bulunacak. Endonezya'ya gerçekleştirilecek ziyarette, Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile Devlet Sarayı'nda bir araya gelecek ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Görüşmelerde her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve ziyaret kapsamında Türkiye-Endonezya İş Forumu toplantısının yapılması öngörülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler