HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Cumhurbaşkanı Erdoğan linci teşvik ediyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına sert tepki gösterirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına sert tepki gösterirken, "Erdoğan, daha önce Gezi'de gençlerin ölümüyle sonuçlanan olaylar için 'polise emri ben verdim' derken, şimdi de esnafa görev vermektedir" dedi.

Tanrıkulu yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda esnafa dair "tahrik edici" sözler sarf ettiğini belirterek, topluma karşı gözlerini karartarak linci teşvik ettiğini kaydetti. Erdoğan'ın, "Esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, adaleti sağlayan hakimdir" şeklindeki sözlerinin "tek kelimeyle korkunç" olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplumsal çatışmaya, gençlerin ölümüyle sonuçlanan tahriklere doymamaktadır. 3 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir'de polis ve esnaf saldırısı sonucu ağır yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın duruşmasının yapıldığı saatlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama tesadüf değildir. Erdoğan, daha önce Gezi'de gençlerin ölümüyle sonuçlanan olaylar için 'polise emri ben verdim' derken, şimdi de esnafa görev vermektedir.

Tayyip Erdoğan bu sözleri söylediği sırada Ali İsmail Korkmaz davasının duruşmasında sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan 'Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ve İçişleri Bakanı 'Gezi Parkı bir darbedir' diyor. Eğer bu darbeyse ben darbenin bastırılmasında görev aldım. Beraatımı talep ediyorum' demiştir. Berkin Elvan'ı terörist gösterip annesini yuhalatan Erdoğan şimdi de Ali İsmail Korkmaz'ın katillerine arka çıkmakla kalmayıp esnafı 'adaleti sağlayan hakim, asayişi tesis eden polis' olarak görevlendirmektedir. Şunu açıkça söylüyoruz ki Ali İsmail Korkmaz cinayetinin teşvikçisi olan Erdoğan, bundan sonra yaşanacak benzer olayların da bizzat sorumlusu olacaktır ve bunu da bizzat kendisi ilan etmiştir." (ANKA)

(GO/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler