HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan namazını Binali Yıldırım'la kıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Türkiye'nin elitlerinin, çıkarlarını korumak için girmeyecekleri iş birliği, çiğnemeyecekleri ilke, yapmayacakları ihanet yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmiş tecrübeler bu ülkede en büyük zorluğun milletin tayin ettiği yolda yürümek, millete hizmet etmek olduğunu bize defalarca gösterdi. Eski Türkiye'nin elitlerinin, çıkarlarını korumak için girmeyecekleri iş birliği, çiğnemeyecekleri ilke, yapmayacakları ihanet yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesinde toplu açılış ve fahri doktora tevcih töreninde konuştu.

"Hedeflerimizden vazgeçmeden yolumuzda yürüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz tehditlere asla boyun eğmeden, hedeflerimizden vazgeçmeden yolumuzda yürüyoruz. Milletin bize verdiği emaneti çapulculara, ihanet çetelerine, terör örgütünün vandallarına teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum." dedi.

Erdoğan, "Geldiğimiz yeri yeterli görmemiz asla mümkün değildir, daha ileriye, daha ileriye, daha ileriye... Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak mecburiyetindeyiz. Bunu başaracağız. Türkiye artık küçük düşünerek, içe kapanarak, dünyadan yalıtılmış vaziyette 'küçük olsun ama benim olsun' anlayışıyla yola devam edemez."diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Standartlara uyan değil standartları belirleyen, bilgiyi tüketen değil üreten, takip eden değil takip edilen ülke olmak zorundayız. Bunu başarmaya mecburuz. Durmaya, duraklamaya, yerinde saymaya hakkımız yok. Şayet 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak istiyorsak, 79 milyonun tamamının çaba sarf etmesi, fedakarlık göstermesi lazım. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmede, devlet ve millet olarak bize güç verecek, destek verecek müesseselerin başında üniversitelerimiz geliyor." dedi.

Cuma namazı çıkışı sevgi gösterisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi'ndeki program öncesinde kıldıkları cuma namazı çıkışında öğrenciler ve vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Binali Yıldırım öğrencilerin isteklerini geri çevirmeyerek birlikte fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte helikopterle Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'na geldi. Erdoğan, Yıldırım ve Kılıç, cuma namazını kılmak için kampusun yanında bulunan Umuttepe Camii'ne geçti. Karayolu ile gelen Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da cuma namazı için camiye geçti.

Erdoğan daha sonra kendisine fahri doktora unvanının verileceği Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiye gelişi sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

AA/DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler