HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyaya karşı uyardı: Bu oyuna gelmeyin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali'nin açılışında konuştu. Konuşmasında gençleri sosyal medyadaki, kendi adına üretilmiş sahte içerikler konusunda uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim adıma Cumhurbaşkanlığı sözcüsü konuşur. Başka kimse konuşamaz. Kim konuşuyorsa fitne üretiyordur. Sosyal medyada bu oyuna gelmeyin. Benim adıma sözcüm konuşur başka kimse söz sahibi değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali'nin açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

16 Nisan referandumunda kabul edilen Anayasa değişikliği ile seçilme yaşının da 18'e indiğini söyleyen Erdoğan, "Bu imkanı kullanabilmek için kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Önce bu makamlara, 'Ben varım hazırım' diyeceksiniz. Hiç merak etmeyin siz bu donanıma sahip olduğunuzda milletimiz gönül rahatlığıyla bu görevleri size tevdi edecektir. Gençler şunu da unutmayın devir uzmanlık devridir. Elbette her alanda genel kültürünüzü en ileri seviyelere ulaştıracaksınız ama bir alanda en iyisi siz olacaksınız. İlginize kabiliyetinize hedeflerinize göre bu alanın ne olacağını en iyi siz bilirsiniz. Bunu yanında dünyayı bilmek, tanımak, takip etmek çok önemli. Bunun için de öncelikle kendi anadilinizi onunla birlikte de en azından yanında bir farklı dili öğrenmeyi amaç edineceksiniz" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜLKEMİZİN İNSAN KAYNAĞINA BÜYÜK DARBE VURDU"

Kutadgu Bilig'den, "Memleketi almak için kılıç, elde tutmak için kalem gerek" alıntısını yapan Erdoğan, "Bizim millet olarak kılıcımızı kullanma konusunda sıkıntımız yok. Ama kalem konusunda aynı şeyi söyleyemiyorum. Terör örgütlerinin özellikle gençlerimizi hedef almasının sebebi budur. İşte FETO bir yanda PKK diğer tarafta terör örgütleri genç dimağlarımızı zehirlediler, ülkemizin insan kaynağına büyük darbe vurdular. Ama artık iflah olmayacaklar. Kaynağımızın çok ciddi bir kısmı heba oldu. Şimdi bunu süratle telafi edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"ASKERLİĞE İLGİ DUYAN GENÇLERİMİZ BAŞVURULARINI YAPSINLAR"

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne öğrenci alımı ve yetiştirme süreçlerini değiştirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı'nın internet adresinden Milli Savunma Üniversitesi'ne başvurulabildiğini hatırlatarak, "Askerliğe ilgi duyan gençlerimiz mutlaka başvurularını yapsınlar" dedi.

"SOSYAL MEDYADA SAKIN BU OYUNLARA GELMEYİN"

"Sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmaların yaşandığına şahit oluyorum" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine böyle malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur dolayısıyla başka kimse benim adıma söz sahibi değil, konuşamaz. Kim konuşuyorsa onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada sakın bu oyunlara gelmeyin. Çünkü biz seksen milyonun gönlünü kazanmanın gayreti içerisindeyiz. Bugün bizimle yürümeyenler yarın bizimle beraber yürüyebilirler onları da kazanmaya çalışacağız. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, hor-hakir görmedik. Birlikte hareket edeceğiz. İlkelerimizden hassasiyetlerimizden, bizi biz yapan değerlerimizden taviz vermeyeceğiz. Akif ne diyor? "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez" onun için tefrikaya fırsat yok."

Erdoğan, gençlerin "Bir gece ansızın gelebiliriz" tezahüratına, "Eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek. Kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak" şeklinde cevap verdi.


En Çok Aranan Haberler