HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sustum sustum şimdi açıklıyorum

Bursa'da düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP liderinin 'örtülü darbe' iddialarına sert yanıt verdi. Erdoğan, "Sustum sustum şimdi açıklıyorum. 15 Temmuz gecesi kaçıp gitti. Niye kaçtın. Öğrendik ki belediye başkanın evine gitmiş. Korkaklar zafer anıtı dikemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sustum sustum şimdi açıklıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Birisi çıktı, ne diyor? 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa bunları İzmir'e kadar kovalar denize dökeriz diyor. Önce terbiyeni takın! Ahlaksız! Seni Samsun'a çıkarmaz benim Samsunlu kardeşim, Sivas'a Amasya'ya giremezsin. Sen kimi İzmir'den denize döküyorsun. Sen bu milletin evlatlarını ne zamandan beri Yunan gibi görmeye başladın. Aynaya bak! Genel Başkan çıkmış bu ifadeler doğru değil diyor. Kılıçdaroğlu senin yapman gereken ne biliyor musun? Öğreteyim sana! Böyle bir adamı partinde barındırmamak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

'SUSTUM SUSTUM AMA AÇIKLIYORUM"

Bir muhtar nasıl muhtar oluyor ondan bile haberi yok. Anayasal ve yasal güvence altındadır. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile değil biz nasıl sandıktan geliyorsak muhtarlar da sandıktan geliyor. Ama bunu da bilmiyor. bugün 2 bin muhtarla çok güzel bir toplantı yaptık. Şimdi eski genel başkanları da diyor ki 16 Nisan'da hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş kadar sevineceğiz diyor. Yazıklar olsun! Onun da kayışları eskidi ve yırtılmaya başladı. Ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz'da örtülü darbe yapıldı diyor. Kılıçdaroğlu sustum sustum ama açıklıyorum: Ben gece Yeşilköy'e indim. Oraya geldiğimde baktım ki halkım beni orada bekliyor. Orada hitap ettik, durum değerlendirmesi yaptık ve İstanbul Valimiz, Ümit Paşa birlikte değerlendirme yaptık. Öğrendim ki Kılıçdaroğlu 23.30'da oraya gelmiş ama sonra kaybolmuş. Daha sonra öğrendik ki, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitmiş. Hani darbe olsa ilk tankın önüne sen çıkacaktın? Bugün de söyledim yine söylüyorum: İstanbul'da bir gencimiz, Sabri, tankın önüne atıyor kendini, ikinci tankın da altına atıyor kendini. Sen bir Sabri dahi olamazsın! Korkaklar zafer anıtı dikemez. O yiğitlerin işidir. İşte yiğitler burada.

'BUNLARDA DİN, İMAN SÖZ KONUSU DEĞİL'

CHP'nin o malum milletvekili katıldığı televiyon programında Allah bile yetkileri dağıtıyor diyor. Sonra da şöyle devam ediyor: Siz alıp tüm yetkiyi bir Cumhurbaşkanına verirseniz o zaman ne olur.. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir Cumhurbaşkanı'nı haşa nereye benzetiyor. Kafaya bak! Bunlarda din, iman söz konusu değil. Sen bir kulu Allah ile aynı noktaya nasıl getirirsin? Bu nasıl bir terbiyesizlik? İşte bunlar böyle. Almamışlar nasibini. Kaldı ki tek adamlık diye bir şey söz konusu değil. Senin genel başkanının Başbakan ayrı partiden Cumhurbaşkanı aynı partiden olursa ne olacak? diyor. Bütün ailesini oraya yerleştirecek diyor. Çünkü bunların hayatı hep yalan. Ya biz göreve geldik, Ey Bursa! Başbakan seçildiğimizde bizim kabine kaç kişiydi biliyor musunuz? 36! Ben bunu 25'e indirdim. Niye? biz bir ülke nasıl yönetilir iyi biliriz. Ama Kılıçdaroğlu sen bu işten anlamazsın! Sana SSK'yı verdiler batırdın! İnanın buna 5 koyun verin kaybeder gelir. Buradan Bursa'dan ana muhalefetin endazeyi kaybetmiş yöneticilerine sesleniyorum: Kormkmayın! 16 Nisan'da kimseye bir şey olmayacak! Biz sizler gibi kimseyi denize dökmeyeceğiz. Güzel bir siyaset müzesi hazırlayıp sizleri oraya koyacağız.

"SUFLEYİ PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATANDAN ALIYORLAR"

Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan yönetileceği bir döneme girecek. Tabi biz CHP'lileri bun sufleyi nereden aldığını biliyoruz. Bunlar sufleyi Pensilvanya'daki şarlatandan alıyorlar. CHP'lilere diyorum ki; bu şarlatananın yolu yol değil. Kılıçdaroğlu eğer yalan değilse idam için 16 Nisan'dan sonra ben EVET diyeceğim diyor. Bahçeli kanaatini açıkladı. Parlamentodan bu karar çıktığında bende onaylarım. Unutmayın, bakınız hanım kardeşlerim sizin evlerde yapacağınız faaliyetler çok önemli. Sandık, sandık, sandık. Sandıklara gideceğiz. Bursa bizi hiçbir zaman yanıltmadı. Allah'ın izniyle 16 Nisan'da da yanıltmayacak!

"KILIÇDAROĞLU, BAK BUNU DA ÖĞREN!"

Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri... Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarabilir ama yasama organı durdurma yetkisine sahiptir. Kılıçdaroğlu bak bunu da öğren! Bilmiyor, dersini çalışmıyor. Biz 40 yılımızı siyasete verdik ama bu işleri birbirine karıştırıp tehlikeli bir yolda geziyor. Bursa bu hadddini bilmeyenlere haddini bildirmeye var mı? Bu vesayet artıklarını Bursa sandığa gömüyor mu? Birileri bize (15 Temmuz gecesi) burada Yunan adaları yakın sizi oraya götürelim. Dedim ki; asla! öleceğimi bilsem topraklarımda ölürüm. Niye? Biz o terbiye ile büyüdük. İşte o gece göğsünü tanklara, helikopterlere siper ettik. Siz ne güzel bir milletsiniz be! Allah'ıma hamdolsun!

ŞEHİR HASTANESİ...

Eğitimde 7 bin 500 derslik, 53 sağlık tesisini tamamladık. Bursamıza da bir şehir hastanesi açıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl şehir hastanesini gördüğünüzde muhteşem bir hastaneyi göreceksiniz. Benim vatandaşıma buralar yakışır da onun için. Yani Kılıçdaroğlu'nun müdürlük yaptığı dönemin hastaneleri değil. 5 yıldızlık otel konforunda hastaneler. TOKİ aracılığıyla 20 bin 500 konut yaptık. Bursa'da asıl ulaşım devrimini İstanbul-İzmir otoyolu ile yapıyoruz. İsteseler de istemeseler de benim milletimin evet dediği bir şey bitmiştir. Geçenlerde İznik'e kadar o yoldan geldim. Her taraf yemyeşil, yeşiller içinde arabanla gidiyorsun. Modern dünyayı yaşamak bu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler