HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen akşam yemeği öncesinde, kendisine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından arz edilen YAŞ kararlarını onayladı.

7 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki toplantı, yaklaşık 7 saat 15 dakika sürdü.

Başbakan Davutoğlu'nu toplantının ardından, karargahtan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar uğurladı.

Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısında ele alınan kararlar açıklandı...

Alınan kararlara ilişkin, "Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askerî diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi.

Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, "Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı, 26 Kasım 2015 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılmıştır. Toplantıda; TSK’nın Ana Program ve Hedefleri, Harekâta Hazırlık Durumu, Teröristle Mücadele, Karadeniz ve Doğu Akdeniz Deniz Alanlarına Yönelik Güvenlik Değerlendirmesi ve Hudut Güvenliği konularında yapılan faaliyetler ile alınan tedbirler görüşülmüş, personel ve lojistik konuları ile TSK-2033 Yeniden Yapılanma Faaliyetleri hakkında bilgi sunulmuştur. Ayrıca, son dönemde Suriye hududunda yaşanan gelişmeler ele alınmış; bu bağlamda, komşumuz Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askerî diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler