HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'daki idam kararına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Mısır mahkemesinin Muhammed Mursi hakkında verdiği idam kararını eleştirdi.

Erdoğan, "Batı, darbeci Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Bu idam kararlarına seyirci kalıyorlar" dedi.

'MURSİ'YE İDAM KARARI' HABERİ İÇİN TIKLAYIN!

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sultangazi'deki açıklamalarından satır başları:

- Okulun orta kısmına İmam hatip lisesine Recep Tayyip Erdoğan adını verdiler. Çok teşekkür ediyorum. İki kız, iki erkek oğlum hepsi ima hatip mezunu ben de imam hatip mezunuyum. Kızlarımızı başörtülü olarak almadılar. Yurtdışında okudukları halde buralarda okuyamadılar. Şimdi imam hatiplerin orta kısmı açıldı mı açıldı.

Bugün bir olay daha oldu. Az önce onu duydum. Mısır'da halkının yüzde 52 oyla seçilen Mursi ile ilgili idam kararı vermişler. Burada enteresan bir şey var. Mısır eski Mısır'a dönüyor. Sisi'ye karşı durulamıyor. Batı, darbeci Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Bu idam kararlarına seyirci kalıyor, buna uygulama yapmıyor. Kendileri hep beraber bir araya gelip yine müşterek dayanışma içinde pozlarını veriyorlar.

"Kabe Arapların olsun bize Çankaya yeter" diyen zihniyet vardır. Bizim Kabemiz Mekke’dedir. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyunu bozacaksınız değil mi? Geçen hafta Van, Diyarbakır, Batman'ı gezdim. Hep tehdit tehdit tehdit. Ondan sonra "demokrasi, barış, özgürlük" diyorlar. Diyarbakır’da sözde müftü bunların adayı oluyor. Partimi dini zerduşluk olsa yine oradan aday olurdum diyor. Şu hale bakın. Ayak kaydı mı kötü kayar, ne olursan ol kayar. İblis’in ayağı nasıl kaydıysa o da öyle kayar, bu işin lamı cimi yok.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler