HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Bundan sonra koalisyonlar dönemi olmayacak diye partimiz kurulduğunda söylemiştik. Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişiklik teklifi ile ilgili cuma namazı çıkışında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişiklik teklifi ile ilgili "İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. Olay bu" şeklinde konuştu.

Erdoğan başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik teklifi üzerinde Meclis Genel Kurulu'nda sürdürülen görüşmelerin bu hafta içinde biteceğini belirterek, Parlamento'nun çalışamaz hale getirilmesi durumunda erken seçimin düşünülebileceğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar:

"Öyle ya da böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreç de temenni ederiz ki sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin."

"İKİDE BİR TEK ADAMCILIK, TEK ADAMCILIK..."

"İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık, tek adamcılık filan gibi laflar ediliyor. Bir defa Türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın tek bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Daha kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir zaten."

"Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçimden söz edilebilir. Samimi, dürüst bir şekilde, kavga gürültüye gerek yok. İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. Olay bu."

KIBRIS'TA ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

"Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışmanın içerisinde, samimiyet ortaya koyuyor ama Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan, hala bunlar farklı beklentiler içerisindeler. Türk askerinin çekilmesi söz konusu değil."

DÖVİZDE SON DURUM

"Ben yine milletime sesleniyorum. Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. Bunları TL ye dönüştürsün. Yerli parayla ihalat ve ihracatın yapılması konusunda anlaştığımız ülkeler var. Bu çalışma başlayınca döviz üzerindeki ateşin düşeceğine inanıyorum."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler