HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika YSK açıklaması

Son gelen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin referandum itirazıyla ilgili olarak "AYM ve AİHM'in yetki alanında değil. YSK'nın kararı kesin bu iş bitti" dedi. A News'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun itirazları için "Millet iradesine saygısızlık hakkın yok" diye konuştu. Avrupa'daki 'Evet' oranlarını değerlendiren Erdoğan, "Avrupa'nın müdahalesi ters tepti" dedi.

AGİT'in raporuna değinen Erdoğan "Tarafsız ve bağımsız olmaları gerekir. AGİT'in tarafsızlığına nasıl inanayım?" ifadesini kullandı.

Cumurbaşkanı ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile 16-17 Mayıs tarihlerinde görüşeceklerini belirtti.

CHP, HDP ve Vatan Partisi tarafından tam hukuksuzluk nedeniyle 16 Nisan referandumunun iptali istemiyle YSK'ya yapılan başvurular, YSK toplantısında görüşülmüş, her üç talebin de ayrı ayrı oylandığı toplantıda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul kararı vermesiyle iptal başvuruları oy çokluğu ile reddedilmişti.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyleydi;

"Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması'nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı'nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir."


En Çok Aranan Haberler