HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarınki Van gezisi iptal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Erzurum'da yapacağı miting 15 Nisan'a ertelenirken, yarın yapacağı Van mitinginin de ses kısıklığı nedeniyle gerçekleşmeyeceği açıklandı. Erdoğan'ın 2014 yerel seçimlerinde de Van mitingi öncesinde sesi kısılmış ancak sesi kısılmasına rağmen Van mitinginde konuşma yapmış ve "Van'ı iptal edemezdim, Diyarbakır'ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım" ifadelerini kullanmıştı.

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van gezisini iptaliyle ilgili açıklamasında yarın saat 13.00’te Başbakan Binali Yıldırım’ın halka hitap edeceğini söyledi. Ak Parti İl Başkanı Soğanda, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakanımız Binali Yıldırım 1 Nisan Cumartesi günü Van’a geleceklerdi. Fakat Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yoğun çalışma temposundan ötürü yaşadığı ses kısıklığı nedeniyle Van programını şimdilik iptal etti. Tabi ki son ana kadar yeni gelişmeler olabilir. Başbakanımız Binali Yıldırım Van’a gelip halkla buluşacak. Bütün halkımızı cumartesi günü Beşyol Meydanı’na bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 yerel seçimlerinde de Van mitingi öncesi sesi kısılmıştı.Erdoğan, sesi kısılmasına rağmen Van mitinginde konuşma yapmıştı. Erdoğan, "Van'ı iptal edemezdim, Diyarbakır'ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım" demişti.

ERZURUM MİTİNGİ DE ERTELENMİŞTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da yapmayı planladığı programın ertelendiğini duyurmuş, "Cumhurbaşkanımız, Erzurum'da olacaktı. Erzurum mitingini 15 Nisan'a erteledi. 15 Nisan, malum 16 Nisan'dan 1 gün önce. Erzurum'da muhteşem bir final olacak" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Sağlık Bakanı Akdağ'ın Erdoğan'ın miting ertelemesine ilişkin o açıklaması;

"Cumhurbaşkanımız, yarın Erzurum'da olacaktı. Erzurum mitingini 15 Nisan'a erteledi. 15 Nisan, malum 16 Nisan'dan 1 gün önce. Erzurum'da muhteşem bir final olacak. Ertelemenin çok hususi bir sebebi yok. Muhtemelen kendileri bu sebeple erteledi. Erzurum'u 15 Nisan'a, sayın Cumhurbaşkanımıza hazırlayacağız. Erteleme ile ilgili bize iletilmiş özel bir sebep yok. Ben özel kalemle de görüştüm. 15 Nisan'ı özellikle düşündükleri için o güne ertelediklerini söylediler. Biz Erzurum'da Cumhurbaşkanımızı finale yakışır müthiş bir coşkuyla ve kalabalıkla karşılayacağız. Erzurum'a da bu yakışır."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler