HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray'da toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray kent meydanında vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi sicili bozuk Doğan Medyası ve bazı uluslararası basın kuruluşları da bu çatının reklamını, pazarlamasını yapıyor. Millete ne vaat ediyorlar, imam hatip okullarının kapısına kilit vurmayı, Diyanet'i kapatmayı, muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı, iş adamlarının mal varlığına el koymayı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Aksaray Belediyesi önünde Anadolu Aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklısı iki yavru köpek hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kent meydanında vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, milletin MHP'ye, DSP'ye, ANAP'a 5 yıl görev verdiğini ancak 3,5 yılda bırakıp kaçtıklarını belirterek, "Bunlara 5 koyun verin bırakıp giderler, yürütemezler" ifadelerini kullandı.

"Bunlar Düzce depreminin altında kaldılar, Sakarya, Kocaeli ve Bolu depreminin altında kaldılar" diyen Erdoğan, kendileri döneminde yaşanan Bingöl depremi sonrası hemen oraya gittiğini ve bir yılda yeni bir şehir inşa ettiklerini anlattı.

Simav depremi sonrası ili 1 yılda, Van depremi sonrasında ise şehri 1,5-2 yılda yeniden inşa ettiklerini aktaran Erdoğan, "İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkarır. Mesele bu. İnanacaksın, azmedeceksin. Ya bunlar bizi ne zannediyor. Ziya Paşa'nın meşhur bir sözü var ya 'sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın'. Bunlar alışmışlar, tek parti döneminden milleti cahil yerine koymaya, aldatmaya. Onun için de ne diyorlar bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam. Artık bunları bu millete yutturmak mümkün değil, yutturamayacaklar. Millet, daha önce kar eden SSK'yı 6 yılda batırmış, kumpasla koltuğa gelmiş birisine değil 4 yıl, 4 dakika bile müsaade etmez" diye konuştu.

Vatandaşlara "Kim olduğunu anlıyorsunuz, değil mi?" diye soran ve alandakilerden "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "O belgeseli izlediniz değil mi? Nasıl gülüyor orada. O yavrunun kolu kesiliyor, o gülüyor. Kırklareli'den o yavrunun kolu kesiliyor, gülüyor. İzmir'de bir hanım kardeşimizin, rahmi alınıyor 'yanlış' diyorlar arkasından böbreği alıyorlar, 'üzgünüm' diyor. Bu kadar pişkinlik olur mu? 6 yılda iflasa gidiyordu SSK. Böyle birisi. İşte 7 Haziran ders günüdür, ders" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin demokrasi tarihinin en önemli seçimlerin birine hazırlandığına işaret eden Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin, Adnan Menderes ve arkadaşlarının başlattığı bayrak yarışında, final çizgisini geçecekleri gün olacağı söyledi.

27 Mayıs darbesiyle kurulan düzenin defterinin 7 Haziran'da dürüleceğini dile getiren Erdoğan, 7 Haziran'da yeni Türkiye'nin kurucu meclisinin belirleneceğini, sadece milletvekilliği için oy kullanılmayacağını aynı zamanda eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki nihai tercihin yapılacağını kaydetti.

-"Yasin Börü'yü şehit edenlerin demokrasiden bahsetmesi mümkün mü?"

Sandıktan umudunu kesenlerin, kaybedeceklerini anlayanların farklı yollara tevessül ettikleri bir süreçten geçildiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör örgütünün arkasında olduğu malum parti, 6-8 Ekim'de ne yapıyor? Milleti sokağa çağırıyor. Diyarbakır'da 15 yaşındaki Yasin Börü'yü, 3. kattan atmak suretiyle kendisini bıçaklayarak üzerinden arabayla geçmek suretiyle şehit edenlerin bu ülkede demokrasiden bahsetmesi mümkün mü? Nerede kan varsa orada bunlar var. Ne kadar eski Türkiye heveslileri varsa hepsi bir araya toplandılar. İdeolojilerini, siyasi miraslarını, ilkeleri çiğnediler daha önce söyledikleri sözleri yuttular. Gerçi biz bu çatıları daha önce de gördük. Hepsi de başlarına yıkıldı."

Başbakanlığa geldiğinde, Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu şimdi ise bu rakamın 800 milyar dolara yükseldiğini hatırlatan Erdoğan, ihracatın da 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıktığını belirtti.

76 olan üniversite sayısının da 191'e çıktığını, üniversitelilere verilen 45 lira olan burs miktarını ise 330 liraya yükseldiğini anlatan Erdoğan, master öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine ise 985 lira burs verildiğini kaydetti.

"Milliyetçiyim iddiasındaki partiyle bölücü örgüt el ele" diyen Erdoğan, Orta Asya ve Balkanlar'a gidenlerin orada Türkiye'nin yatırımlarını göreceğini dile getirdi.

Arnavutluk'a gittiğini ve Tiran'ın merkezinde 130 yıl önce kaldırılan namazgahın temelini attığını, 2 yıl sonra da orayı Cuma namazı kılarak açacaklarını bildiren Erdoğan, Preza Kalesi'ndeki mescidin de restore edilerek açılışını yaptıklarını ifade etti.

- "Millete muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı vadediyorlar"

Bütün buralara, oralarda Evlad-ı Fatihan bulunduğu için gittiklerini ve gideceklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Demokrasi sicili bozuk Doğan Medyası ve bazı uluslararası basın kuruluşları da bu çatının reklamını, pazarlamasını yapıyor. Millete ne vadediyorlar, imam hatip okullarının kapısına kilit vurmayı, Diyanet'i kapatmayı, muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı, iş adamlarının mal varlığına el koymayı. Biz de biz zaten üniversite harçlarını kaldırmışız, çıkmış diyorlar ki 'biz gelince üniversite harçlarını kaldıracağız'. Ya zaten biz onu kaldırdık. Var olan bakanlıkları kuracağız diyorlar."

Erdoğan düşen kızı teselli etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ulaşmak isterken düşen genç kızın yanına gitti.

Erdoğan, Aksaray'daki temaslarının ardından kent merkezinde otobüsten vatandaşları selamladı. Erdoğan'a ulaşmak isteyen bir genç kız bu sırada düştü. Bunu fark eden Erdoğan, genç kızın yanına inerek teselli etti. Bir süre genç kızla sohbet eden Erdoğan hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kent merkezinde Erdoğan'ın geçtiği güzergahta vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler