HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: 3 örgüt Türkiye'ye karşı harekete geçti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir yandan İslam'ı temsil ettiğini iddia eden DAEŞ, diğer yandan Kürtleri savunduğunu iddia eden ve en çok da Kürt katleden PKK, diğer yandan Alevileri temsil ettiğini öne süren DHKP-C, bir oldular Türkiye'ye karşı harekete geçtiler. Daha doğrusu geçirildiler."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri son kaleyi yıkmak istiyor. Birileri bu son kaleyi tahrip etmek istiyor. Bizler bugün bu son kaleyi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu son kalenin son müdafaa hakkı da AK Parti teşkilatlarıdır" dedi.

'TÜRKİYE SON KALEDİR'

Biz bunları konuşurken hiçbir ili birbirinden ayırmadık. Ayırmadık, ayırmayacağız, ayırmaya çalışanların karşısında kale gibi duracağız.

Bütün çevremizdeki büyük krizlerin ortasında mazlumların sığınabileceği son kaledir Türkiye. Birileri bu son kaleyi tahrip etmek istiyor, yıkmak istiyor. Bugün Türkiye mazlum milletin dualarıyla ayaktadır. Bizler bugün bu son kaleyi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

AK Parti bütün zorlu süreçlerde milletimizin umudu olan yegane partidir. Bu başarı önce Allah'ın lütfu sonra sizlerin başarısıdır. Sizler millet için hizmet yolunda koşmasaydınız bu başarıyı yakalamazdık. Sizlerin şahsında bütün AK Partilileri selamlıyor bağrıma basıyorum. Bu parti hepinizindir, hepimizindir. Bizler için siyaset sorumluluk ve emanettir.

AK Parti ile siyaset kurumu yeniden itibar kazandı. Geçmişte yönetilemeyen Türkiye AK Parti üzerinden güç buldu. Bundan sonra eski Türkiye'yi getirmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz.

3 ÖRGÜT HAREKETE GEÇİRİLDİ

Bir yandan İslam'ı temsil ettiğini iddia eden IŞİD, diğer yandan Kürtleri savunduğunu iddia eden ve en çok da Kürt katleden PKK, diğer yandan Alevileri temsil ettiğini öne süren DHKP-C, bir oldular Türkiye'ye karşı harekete geçtiler. Daha doğrusu geçirildiler.

BU üç hain terör örgütü son kalemize saldırıyorlar. Bu mesele artık bir beka meselesiyse bilsinler ki, bu gök kubbe altında milletimizin siyaseti yaşayacaktır, terör örgütleri de tarumar olacaktır. Bunların hepsi birileri tarafından yönetilen piyonlar.

Bir gazetecinin Sur'da yapacağımız kentsel dönüşümle ilgili rant iddialarını sorduğunda, Diyarbakır dünyanın en kadim şehirlerinden biridir, Sur'u ben sokak sokak bilirim.

Adım adım yürümesi gereken bir terörle mücadele stratejisi var Silopi'de sona geldik, tek bir çukur veya barikat kalmadı.

Cizre'deki iddialarla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu şunları söyledi;

"Son günlerde Cizre'ye yönelik bazı iddialar dile getiriliyor. Sözü edilen yaralılarla ilgili olarak konu bize intikal ettiği zaman hem İçişleri Bakanımız, hem Sağlık Bakanımız hem de ben bizzat konunun takipçisi oldum. Gece yarılarına kadar konuyu takip ettim. Ambulansların bölgeye ulaşması için her türlü çalışmayı gecikmeden yürüttük. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansları gönderdik.

Belediyeye ait ambulansların gönderilmesi için çaba sarf ettik. Bu olayda sözü edilen bölge öyle bir bölge ki olay yerine gitmeye çalışan görevlilerimiz ateş altında kalıyor. Bunlardan 1 şehidimizi de Eskişehir'de toprağa verdik. Cizre'de teröristlerin ambulanslara ateş açması ve saldırıda bulunması nedeniyle o bölgeye ulaşmak mümkün olmadı. Buna rağmen Şırnak Valiliği, önceki gün iddia edilen yerden gelen bir telefon üzerine en yakın mesafeye 10 ambulans ve 30 sağlık personeli gönderdi. Ama gelen kimse olmadı. Şöyle dedik, ya ambulanslar gitsinler o binadan alsınlar. Ya o binada kimler varsa ambulansların yanına bunları getirsinler. Ambulanslar binaya doğru hareket ettiğinde keskin nişancılar, roketlerle ambulanslara saldırı yapıldı. Siz getirin dediğimizde kimse bir şey getirmedi."

"BİZ TOLEDO DEYİNCE..."

Biz Toledo deyince Endülüs medeniyetini hatırlarız. Onlar Franco'yu hatırlar. Biz Toledo deyince biblo gibi inşa edilmiş o köklü medeniyetimzin her bir minaresini hatırlarız.

Bunlar ise zihinleri Franco, Statlin zihniyeti olduğu için başka bir şey akıllarınıza gelmez. Toledo'da bir taş bile oynatamazsınız. Modern bir bina yapamazsınız. Gökdelen dikemezsiniz. Mimari dokusunun korunması için aynı taştan eserleri de aynen muhafaza ederek imar faaliyeti yaparsınız.

İstismar edecekler ya ben kültürel mimari özelliklerin korunması bağlamında Diyarbakır'ı Toledo ile ya da Dubrovnik ile karşılaştırdım diye birinin aklına Franco geliyor, diğerine de özerklik geliyor. Şartlanmış zihniyetlere ne derseniz deyin, 'benim oğlum bina okur, döner döner onu okur' misali başka bir şey bilmez bunlar. Biz onlara, o faşist zihniyetlere faşizmin ne olduğunu da öğretiriz, tarihin ne olduğunu da öğretiriz, Tuleytula'nın ne olduğunu da öğretiriz Allah'ın izniyle. Franco zihniyeti arayacaklarsa aynaya baksınlar. Franco zihniyetiyle Stalin zihniyetini Türkiye'de temsil edenler, kendilerinin olduğu yerde başka hiçbir siyasi harekete, farklı düşünceye izin vermeyecek şekilde terör uygulayanlardır.

Silopi'de sona geldik, tek bir çukur, hendek yok. Cizre ve Sur'da sona yaklaşıyoruz. Bölge halkı baskıya rağmen teröre karşı duruyor. Terör örgütü bizim birliğimizi kardeşliğimizi bozamayacak. Bütün şehirlerimiz kalkınacak, Türkiye'yi terör örgütünden tamamen temizleyeceğiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler