HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: AK Parti'de deprem bekleyenler yanıldılar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, balon gibi büyüyen ve ilk krizde, bir iğne oraya battığında çöken bir ekonomi istemediklerini söyledi.

Davutoğlu: AK Parti'de deprem bekleyenler yanıldılar

Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Başbakan Davutoğlu'nun konuşması öncesinde gazeteciler ile Şura üyeleri arasında tartışma çıktı.Yer kavgası nedeniyle çıkan tartışmada gazeteciler salonu terk edip bir daha geri dönmedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuştu. Seçim dönemlerinde ortaya çıkan seçim ekonomisi uygulamasının tuzak olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Seçim dönemlerinde iki tehlike vardır. İktidar partisini bekleyen tehlike veya tuzak diyeyim, seçim ekonomisi uygulamasıdır. Oyları alayım, ondan sonra ne olursa olsun anlayışı. Hiçbir seçim öncesinde seçim ekonomisi uygulamadık. Seçim ekonomisi İktidar partisi için bir tuzaktı. Biz bu tuzağa düşmedik. Maalesef muhalefet bu tuzağa düştü" dedi.

"BUNDAN SONRA ARTIK HERKES VİZYONUNU ORTAYA KOYMALI"

Milletvekili aday listelerine değinen Davutoğlu, "Heyecanla bu neticeyi bekleyen aday adayları bu neticeleri gördü. Sadece Ak Parti olarak değil bütün bu adaylık sürecinde bütün partilerimize yaptıkları tercihler dolayısıyla hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dün ilan edilen aday listeleri, vizyonu yansıtacak kadroları yansıtıyor. Dün listelerin açıklanmasının sonrasında her bir parti vizyonu paylaşırken ekonomik görüşleri de dile getirecek. İşte orada farklar ortaya çıkaracak. Dediğim gibi hayırlı olsun. Ama bundan sonra artık herkes vizyonunu ortaya koymalı. Bu vizyonu gerçek hayatta nasıl yansıtacağını da ortaya koymalı" diye konuştu.

"İKTİDAR PARTİSİNİ BEKLEYEN TEHLİKE VEYA TUZAK DİYEYİM, SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMASIDIR"

Davutoğlu, "Seçim dönemlerinde iki tehlike vardır. Kısa ve uzun vadeli yaklaşım. İktidar partisini bekleyen tehlike veya tuzak diyeyim, seçim ekonomisi uygulamasıdır. Oyları alayım, ondan sonra ne olursa olsun anlayışı. Bu 90'lardaki partilerin yaklaşımıydı" dedi.

"HİÇBİR SEÇİM ÖNCESİNDE SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMADIK"

Davutoğlu, "AK Parti hiçbir seçim öncesinde son 12 yıl içinde tarihte millette şahittir ki hiçbirinde seçim ekonomisi uygulamadık. Etik ve doğru değildi çünkü. AK Parti iktidarları seçim sonrasında o sorunların kendisinde olacağı bilinciyle hareket etti. Şimdi yapacağımız her bir uygulamanın bütçede açacağı açıkların bedelini yine biz ödeyeceğiz" diye konuştu.

"İKTİDAR PARTİSİ İÇİN BİR TUZAKTI BİZ BU TUZAĞA DÜŞMEDİK"

Davutoğlu,"2014'ten 2023'e 9 yıllık hükümet programını açıklayacağız. 9 yıllık bir perspektif. Böyle bir durumda ben seçime de çok az kalmışken, hükümetim adına şunu söylüyorum ki biz seçim ekonomisi uygulamadık. Bir çok müjde verdik ama hiçbirinde disiplinden kopmadık. Bu İktidar partisi için bir tuzaktı. Biz bu tuzağa düşmedik" açıklamasında bulundu.

"MAALESEF MUHALEFET BU TUZAĞA DÜŞTÜ"

Davutoğlu, "Muhalefet partileri için ise tuzak şudur. Seçim öncesinde daha sonrasıyla ilgili hele ümitleri yoksa olabilecek en geniş vaatlerde bulunmak. Maalesef muhalefet bu tuzağa düştü" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NU NE ZAMAN DİNLESENİZ, GENİŞ KİTLELERE BÖYLE BİR MAVİ BONCUK DAĞITAN ANLAYIŞ GÖRÜRSÜNÜZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ekonomi üzerinden eleştiren Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu ne zaman dinleseniz, hangi kaynaklardan neyi temin edeceğini bilemeden yapılan vaatler görürsünüz ya da tipik bir şekilde geniş kitlelere böyle bir mavi boncuk dağıtan anlayış görürsünüz. Bizden sonraki neslin bedel ödeyeceği hiçbir karar almayacağız" ifadelerini kullandı.

"HER EVE HER KİŞİYE İKİ ANAHTAR DEDİLER 91'DE BİZ HALA O VAATLERİN AÇTIĞI YARALARLA UĞRAŞIYORUZ"

Davutoğlu, "Ekonomi benim adım şu diye yönetilen bir şey değil. Vaatte bulunacaksanız karşılığını göstereceksiniz. 90'lı yıllarda her eve her kişiye iki anahtar dediler 91'de.Biz hala o vaatlerin açtığı yaralarla uğraşıyoruz. Biz sorumluluk sahibi bir iktidar olarak, buradan iş adamlarımıza milletimize diyorum ki, bizden sonraki neslin bedel ödeyeceği hiçbir kararı almayacağız. Mali açıklar sosyal güvenlik açıklarına yol açmayacağız. Çünkü biz sorumluluk sahibiyiz" açıklamasında bulundu.

"BANA 4 YIL VERİN YETER" DİYOR. BİR SİYASETÇİNİN, VİZYON SAHİBİ İNSANIN SÖYLEMEMESİ GEREKEN BİR SÖZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştiren Davutoğlu, "Şunu da ifade etmek isterim. Hayalci sözler. Hani Kılıçdaroğlu'nun bir ifadesi var "bana 4 yıl verin yeter" diyor. Bir siyasetçinin, vizyon sahibi insanın söylememesi gereken bir söz" dedi.

"EMANETİ YERİNE GETİREMEZSEK 4 YIL DEĞİL 4 DAKİKA BİLE BİZİ TUTMAYIN"

Davutoğlu, "Ben 62'nci hükümeti kurarken, 9 aylık perspektifi değil 9 yıllık perspektifi planlarken, 4 yıllık plan şu demek, şu ana kadar birikmiş olan Merkez Bankası rezervleri, ekonominin geldiği düzeyi, kitleleri tatmin eder görünen ama uzun dönemde yara açan politikalarla heba edeceğim. Sonrası Allah Kerim. Allah her zaman kerim ama o kerimliliği göstermek için sorumlu liderleri vesile kılar. Emaneti yerine getiremezsek 4 yıl değil 4 dakika bile bizi tutmayın. Aradaki perspektif farkı bu" diye konuştu.

"8 NİSAN'DA AK PARTİ'DE DEPREM Mİ OLUR BEKLENTİSİ İÇİNDE OLANLAR YANILDILAR"

Davutoğlu, "8 Nisan'da bir takım liste değişiklikleri dolayısıyla AK Parti'de deprem mi olur beklentisi içinde olanlar yanıldılar. Bu kadroların çok büyük siyasi ahlakı vardır. Nöbeti alır, nöbeti devreder, bir daha ki nöbet gelen kadar da bekler. Mehmetçik sınırda nasıl nöbet tutuyorsa, her bir bakan arkadaşım da nöbet tutuyor. 8 Haziran'dan sonra da iktidarımız daha da güçlenmiş bir şekilde yoluna devam etmek için emaneti aldığında siyasi istikrar ve güvende hiçbir sarsıntı olmadan aynı anlayış ile devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler