HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında son yapılan anket sonuçlarını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, programda anket çalışmaları ile ilgili sorulan soruya, ''Oylarımızda yukarı doğru bir trend var yüzde 44'ü gördüğümüz anketler var. Yükselen bir trend olduğu aşikar. Yüzde 44-45'leri gördüğümüz anketler var.'' şeklinde cevap verdi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarındaki o kısım;

"Anketleri sürekli yaptırıyoruz ve şunu ifade edeyim, oylarımızda yukarı doğru bir trend var. Bu herkesin bulduğu ortak bir bulgu. Sadece bize ait bir şey değil. Bunun oranı ne olur? Yüzde 44'ü gördüğümüz anketler var, doğru. Ama biz ülkeyi rahat ve istikrarlı bir şekilde yönetmek için sadece anketlerde bir rakama ulaşmak değil, dört partili bir parlamento olacaksa burada 300 milletvekiline doğru veya onu aşacak bir noktaya gelmemiz lazım ki rahat bir istikrarlı dönem eskisi gibi yaşayalım.

"RAHAVET YOK"

Çünkü mesela biz yüzde 41'i yine almış olsaydık da üç partili bir parlamento oluşmuş olsaydı muhtemelen milletvekili sayımız 320'lerde olurdu. Dolayısıyla oran kadar milletvekilliğinin dağılımı ve o dağılım neticesinde ne kadar bir şey elde ettiğiniz. Yükselen bir trend olduğu aşikar, yüzde 44-45'leri gördüğümüz rakamlar var ama bu bizi rehavete sevk etmiyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler