HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini açıkladı

İngiltere'de konuşan Başbakan Davutoğlu, AK Parti'den Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yer alacak 3 ismi açıkladı.

Resmi ziyaret için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, konuşmasında AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini açıkladı.

Buna göre Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'den, Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül yer alacak.

Başbakan Davutoğlu, terörle mücadelede Şırnak ve Hakkari kent merkezlerinin taşınmasına yönelik çalışmaya da değindi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde operasyonun büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Davutoğlu, "Operasyonun tamamlandığı ilçelerde, bundan sonra atılacak adımlar, rehabilitasyon konusunda bir master planı, bir genel perspektif çalışması yaptık" dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Bir kere Silopi'de şu anda mesela böyle bir durum söz konusu. Operasyon büyük ölçüde Silopi'de tamamlandı. Tek tek münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi'deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı. Zaten talimatımız da buydu. Hiçbir ilçede, hiçbir yerleşim yerinde barikat, çukur olmayacak. Silopi'de bu sağlandı, operasyon bu bağlamda başarıyla tamamlandı. Operasyon esnasında güvenlik görevlilerimiz son derece iyi bir koordinasyon yürütüyorlar. Şimdi mesela Silopi'de birkaç gün daha, sokağa çıkma yasağı kalkacak ancak akşamleyin belli saatlerde uygulanacak. Bir kere Silopi'de bütün mahallelerinde, sokaklarında güvenliği sağlayacak yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz.

Bir daha bu sokaklar terör örgütünün insafına bırakılmayacak. Türkiye'de hiçbir sokağı terör örgütünün insafına terk etmeyiz. Ciddi bir restorasyon çalışması başlatılacak. Tarihi eserler pırıl pırıl yapılacak. Virane haline gelmiş evler var. Bütün bunlar tasfiye edilip hak sahiplerine en iyi imkanı sağlayacak şekilde yeni bir kentsel dönüşüm anlamında bir çalışma yürütülecek. Ekonomik hayat normal hale dönecek.

Hakkari ve Şırnak, il merkezleri çok uygun topoğrafyada değil. Buna mukabil Yüksekova ve Cizre daha düz arazide. Havaalanı da Yüksekova'da olduğu için. Hakkari il sınırları değişmeden il merkezinin değişmesi ama iki ilin herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılabilmesi için bir çaba yürüteceğiz."

SURİYE KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

İngiliz mevkidaşı Davit Cameron ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi de veren Davutoğlu, "Suriye konusunda ortak kaygılarımızı ele aldık. Sürecin sulandırılmaması konusunda mutabık kaldık" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler