HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu-Bahçeli koalisyon görüşmesinin tarihi belli oldu

Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bahçeli Pazartesi saat 14.00'te Meclis'te görüşecek.

Davutoğlu-Bahçeli koalisyon görüşmesinin tarihi belli oldu

MHP'de MYK yarın saat 14.00'te toplanacak. Bu arada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti ile görüşmenin 17 Ağustos Pazartesi günü yapılabileceğini söyledi.

'PAZARTESİ GÜNÜ GÖRÜŞME OLABİLİR'

Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, parti genel merkezinde gazetecilerle yaptığı sohbetinde, liderler arasındaki görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin soruya, "Net bir tarih belli değil, ancak 17 Ağustos Pazartesi günü görüşme yapılabilir" yanıtını verdi.

Yalçın, görüşmede AK Parti'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırarak mevcut hükümetle seçime gidilmesi önerisini sunmasının beklendiğinin ifade edilmesi üzerine MHP'nin bu niyete "Evet" demeyeceğini, azınlık hükümeti ya da seçim hükümetine destek vermeyeceğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Mevcut hükümetle seçime gidilebileceği" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yalçın, "Bizim söylemek istediğimiz, seçime götürebilirler ama benim desteğimle değil. Beni kullanarak değil. Benden bir şey bekleyerek değil" ifadesini kullandı.

Yalçın, "Neden sadece MHP desteklesin diye uğraşıyorsunuz. AKP bir azınlık hükümeti olarak HDP tarafından da her an desteklenmesi mümkün" değerlendirmesinde bulundu.

DAVUTOĞLU DA PAZARTESİ DEDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmenin, 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te Meclis'te yapılacağı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebi üzerine, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile koalisyon görüşmesi, 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te Meclis'te gerçekleşecek.

Davutoğlu, hükümet kurma süreci kapsamında görüşmek üzere Bahçeli'den dün akşam saatlerinde randevu talebinde bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler