HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu, Bahçeli yemin etmeden Genel Kurul salonunu terk etmedi

TBMM 25. Dönem milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini etti. Saat 15.00'te başlayan yemin töreni saat 00.40'ta 9 saat 9 dakika sonra sona erdi.

Davutoğlu, Bahçeli yemin etmeden Genel Kurul salonunu terk etmedi

Genel Kurul'da yemin eden son parti lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli yemin ettikten sonra kendisini Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar da alkışladı. Davutoğlu ve bakanların büyük kısmı, Bahçeli ayrıldıktan sonra Genel Kurul'dan ayrıldı.

İLK YEMİN EDEN LİDER DEMİRTAŞ OLDU

Parti liderlerinden ilk yemin eden ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş'ın ardından sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yemin etti. Parti liderleri yeminlerini ettikten sonra Genel Kurul'dan ayrıldı. Genel Kurul'da en uzun süre bekleyen lider Devlet Bahçeli oldu.

DAVUTOĞLU VE BAKANLAR BAHÇELİ'Yİ ALKIŞLADI

Bahçeli, yemin ettikten sonra kendisini Davutoğlu ve bakanlar alkışladı. Bahçeli Genel Kurul'dan ayrıldığı sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların büyük kısmı da Genel Kurul'dan ayrıldı.

İkinci bölümde yemin edenler arasında HDP Şanlıurfa milletvekili ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti Trabzonmilletvekili Süleyman Soylu gibi isimler de yer aldı.

Oturumun sonunda Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçimlerinin 30 Haziran Salı günü yapılmasına ilişkin önergeyi okudu. Önerge milletvekilleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler