HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Bahçeli'ye şeref dersi vereceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Isparta mitinginde konuştu.

Davutoğlu: Bahçeli'ye şeref dersi vereceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, son günlerdeki kaset iddialarına üstü kapalı değinirken "Kasetti, 2011'de olduğu gibi şantajlardı, perde gerisi oyunlardı vs.. bunların hiç birine taviz vermeyeceğiz. Hepsine karşı siyasette ahlakı, siyasette hikmeti, siyasette irfanı, siyasette dürüstlüğü savunacağız" dedi. Davutoğlu diyanet ve imam hatip açıklamalarına değinerek, "CHP ile HDP artık aynı kaptan su içiyor. CHP'ye verilen her oy HDP'ye verilmiş gibidir, HDP'ye verilmiş her oyda CHP'ye verilmiş gibidir. Çünkü her ikisi de aynı şeyi söylüyor, her ikisi de aynı yoldan yürüyor" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Isparta mitinginde konuştu.

7 Haziran seçimlerine yürürken AK Parti'yi anlayacak şehirlerden birinin Isparta olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Bazıları Türkiye'yi sadece batıdan ibaret sanır, bazıları Türkiye'yi doğudan ibaret sanır, bazıları Türkiye'yi sadece sahillerden ibadet sanır, bazılar Türkiye'yi sadece Türklerden, Kürtlerden, Alevilerden, Sünnilerden, tek bir kesimden sanır ama AK Parti ideali, bir tek şey söyler: 78 milyon 1 kişi gibidir,1 kişi 78 milyon kişi gibidir. Bu topraklarda CHP zulmünü en iyi siz bilirsiniz" dedi.

"CHP-HDP AYNI KAPTAN SU İÇİYOR"

CHP'nin milli irade ile hiçbir zaman iktidar olamadığına vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "Olamayacak! Tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar. Bediüzzaman üzerinden istismarla güç devşiren bu paralel çete, dönüp diyor ki; CHP'de olsa, MHP'de olsa, HDP'de olsa AK Parti'nin dışında kim varsa ona oy verin diyor. Nasıl CHP zihniyeti Türkiye'nin Batısında tek parti zihniyetini sürdürüyorsa, Diyanet'e, imana, irfana savaş açan bir zihniyet sürdürüyorsa, HDP de doğuda aynı zihniyeti sürdürüyor. O da Diyanet kalksın diyor. CHP ile HDP artık aynı kaptan su içiyor. CHP'ye verilen her oy HDP'ye verilmiş gibidir, HDP'ye verilmiş her oyda CHP'ye verilmiş gibidir. Çünkü her ikisi de aynı şeyi söylüyor, her ikisi de aynı yoldan yürüyor" diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında seçime doğru giderken kim ne sebeple olursa olsun şantaj ve kaset haberler üzerinden siyaset yaparsa karşısında kendileri bulacağını söyledi.

Bütün siyasi partilere, aydınlara, STK'lara çağrıda bulunan Davutoğlu, "Hiç kimse hiçbir istismara yönelmemeli. Hikmet içinde, barış içinde sandığa yürüyeceğiz. Kasetti, 2011'de olduğu gibi şantajlardı, perde gerisi oyunlardı vs.. bunların hiç birine taviz vermeyeceğiz. Hepsine karşı siyasette ahlakı, siyasette hikmeti, siyasette irfanı, siyasette dürüstlüğü savunacağız" dedi.

"TOROSLARDA DOĞMUŞ, YÖRÜK TÜRKMEN ÇOCUĞUYUM"

Konuşmasında Isparta'nın demokrasinin kalesi olduğunu savunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti.

"Buradan Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum. Osmaniye'de kendisine tezahürat yapıldığında, yuhalandığında susturdum. Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek, hakaret etmek yok. Ama Sayın Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor. Günlerdir siyaseti son derece seviyesiz bir şekilde yapıyor. Diyor ki bana; Doğuda 'Serok Ahmet'. Osmaniye'deydim Yörük Ahmet dediler, Erzurum'da Dadaş Ahmet dediler, Sivas'taydım Yiğido Ahmet dediler o da doğru, Elazığ'a gittim Gakkoş Ahmet dediler oda doğru. İşte buradayım, Torosların öz evladı oda doğru. İşte bizim farkımız bu. Sayın Bahçeli milli birliği savunacaksanız Türkiye'nin her köşesinde insanlar sizi bağrınıza basacak ama Batıda dolaşıp ta Türkiye'nin doğusuna adım atmadan Milli birlikten bahsetmek yanlıştır. Edep diyarı Isparta'dan böyle konuşmak istemezdim ama 'şerefsiz' diye hitap ettiği için ben onu yuhalatmadım, biz ona hikmet dersi vereceğiz, ahlak dersi vereceğiz. Yazıktır, işte ben buradan söylüyorum, Hakkâri'deki al bayrak benim şerefimdir. O al bayrağı Hakkâri'de AK Parti dalgalandırıyor. Diyarbakır'daki al bayrak benim şerefimdir, o şerefi biz ayakta tutuyoruz. Bitlis'teki, Bingöl'deki kardeşlerimizle biz kucaklaşıyoruz. Herkes milli şeref peşindeyse, meydan okuyorum... Türkiye'nin her meydanına gitsinler, halka kucaklaşsınlar. Tunceli'de olduğumu gibi arkalarında bir koruma ordusuyla sadece meydanda bir açıklama yapıp dönecekler, sonra da vatan toprağına çıkamayıp gelip burada İç Anadolu'da milliyetçilik taslayacaklar. Biz öğretiriz herkese milli birliği beraberliği. Beni herkes bilir Toroslarda doğmuş, Yörük Türkmen çocuğuyum."

"BEN MALİYE BİLİYORUM DİYOR AMA DAHA MATEMATİK BİLMİYOR"

Muhalefete, "gelin şu siyasi mücadeleyi edeple, adapla, hikmetle yapalım" çağrısında bulunan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz hiçbir yere gitmedik, ne AB kapısında bekledik, ne ABD'den hibe yardımı istedik. Biz milletin gönül kapısına gittik. Bir taraftan devletimizi büyütüyoruz ama diğer taraftan da vatandaşlarımızın refahını. Kılıçdaroğlu bir yoksulluk edebiyatı yapıyor kendince. Türkiye'nin Gayrisafi Mili Hasılası 230 Milyar dolardı, şimdi 830 Milyar dolar. Ben Maliye biliyorum diyor ama daha Matematik bilmiyor. 830 Milyar dolar mı büyük, 230 Milyar dolar mı? 2002'de Türkiye'deki cep telefonu sayısı 23 milyondu şimdi 71 milyon cep telefonu var Türkiye'de. Neredeyse bebeklerin başına bile bir cep telefonu düşüyor. Bu mu yoksulluk?"

Konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, 'bize 4 yıllığına ülkeyi verin sonra bırakırız' söylemini hatırlatan Davutoğlu, "gördü, memleketin kasasını doldurduk, şimdi göz dikiyor" dedi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler