HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Bende IŞİD’i destekleyecek yüz var mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Üsküdar öğrencilerle buluştu ve sorulara cevap verdi.

Bir öğrencinin, muhalefetin IŞİD eleştirilerini sorması üzerine Davutoğlu şu cevabı verdi:

"Şimdi bana bakın yüzüme gözüme bende IŞİD’i destekleyecek yüz var mı? Bizim temsil ettiğimiz İslam IŞİD’in tam karşıtı. IŞİD’i yok edecek İslam odur. PKK’ya operasyonlar başlamadan IŞİD’e operasyonlar başlattık.

Sabahları erken çalan telefon beni tedirgin eder. Daha gece uykumun bölünmediği hiçbir gün yaşamadım. Genelde içişleri bakanlığından aradıklarında o anda insanın zihnine bir şüphe düşer.Bu sabah içişleri bakanımız aradığında, Diyarbakır’da yapılan operasyon sırasında kapıyı açmak için yüklenildiğinde oraya yerleştirilen bombalarla iki şehit verdik. Bu kadar yoğun mücadele veriyoruz ama hala benzer suçlamalar yönlendiriliyor.

SORU: Dün hayatını kaybeden bir genç kız var. İstanbul’da bir polis operasyonu sırasında… Sorular ve tepkiler var. Ve yeni seçim beyannamenizde engelli vatandaşlar için ne gibi yenilikler var?

Bu genç kızımız ile ilgili diğer olaylarda olduğu gibi araştırmalar yapılıyor. Yanlış bir uygulama varsa peşi bırakılmaz ve gereği yapılır.

Buradan da engellilerle toplanmaya gidiyorum. Ailelere destek manasında olağanüstü şeyler yaptık. Bir çok ayrı aletlerle araçlarla desteklemeler dışında benim iki engelli yeğenim vardı. İkisi de vefat etti. Hala gözümün önündedir, ablamın ve eniştemin yaşadığı imtihanı çok iyi biliyorum. 7 yaşından 20 yaşına kadar tamamen yatağa mahkumdu. Ben ablamın on yıllarca hiç tatil yapmadığını bilirim. Şimdi ise o engellilere bakım elemanı gönderiyoruz ve anneler babalar biraz nefes alabiliyor.Bazen derim annem yaşasaydı da ayağını ben yıkasaydım diye. Evde babaanneleriniz varsa onların hayatlarına nüfuz edin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler