HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Buradan Demirtaş'a sesleniyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'da dün teröristlerin düzenlediği saldırıya ilişkin, "Bu tuzakları çok gördük. Savcımızın şehit edilmesi ile teröristlerin ateşi ile hedef alınan bu ülkenin geleceğidir. Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef alınmıştır” dedi.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Kongresi, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda partili katıldı. Tarihteki Türk devletlerinin bayrakları ile donatılan salona eşi Sare Davutoğlu ile birlikte giren Davutoğlu, partilileri selamladı. Salonu dolduran kalabalığa karanfiller atan Davutoğlu, zaman zaman çocukları kucağına aldı.

Kongrede konuşan Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi kariyerine İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı ile başladığını hatırlatarak, "O, gençlik kolları başkanlığından Cumhurbaşkanlığı'na yürürken 150 yıllık bir rüyanın adına yürüyordu. Niceleri o yoldan yürüyerek bugün AK Parti iktidarı ile birlikte milletimizin yükselişinin ayak izlerini dokudu. Hepimiz İstanbul'dan ders aldık. Gençlik yıllarımda Divan yolundan Sahaflar'a, Süleymaniye'ye yürürken hep geleceği şekillendirme hayalleri kurarak, bugünleri düşünerek çile ile yürümüştük. Sultan Fatih'in, Sultan Abdülhamit'in izinde hep bu günleri, Türkiye'yi bütün mazlum milletin lideri, hamisi olacağı günleri hayal ederek yürümüştük. Size sesleniyorum. Hep ideallerinizin arkasında yürüyün” dedi.

"BU SALDIRIYLA TÜRK DEMOKRASİSİ VE SANDIK HEDEF ALINMIŞTIR”

Konuşmasında dün Ağrı'da düzenlenen saldırıya değinen Davutoğlu, "Size 4 kardeşinizden selam getirdim. Dün Ağrı'da hain bir saldırıda yaralanan askerlerimizi GATA'da ziyaret ettim. Onların selamını size getirdim. Onlar diyor ki ‘Hiç merak etmesinler, biz Mehmetçikler bu vatan sathındayken gençler kararlı bir şekilde yürümeye devam edecek'. İşte biz Türkiye'nin geleceğini planlarken dün Ağrı'da teröristler askerlerimize uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bu tuzakları çok gördük. Savcımızın şehit edilmesi ile teröristlerin ateşi ile hedef alınan bu ülkenin geleceğidir. Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef alınmıştır” ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİYİ YIPRATMA PROJESİYSENİZ, AK PARTİ BU TUZAKLARI YERLE BİR EDECEKTİR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Demirtaş'a da eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Buradan Demirtaş'a sesleniyorum. Hani bukalemun siyaseti gibi batıya geldiğinde barış diliyle konuşan, doğuda böylesine bir vandalizme sessiz kalan Demirtaş'a sesleniyorum. Eğer bir tuzağın parçasıysanız, eğer Türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir projeyseniz sizler ve arkanızdakiler bilsin ki AK Parti bütün bu tuzakları yerle bir edecektir. Demokrasimiz emin adımlarla 7 Haziran seçimlerine yürüyecek” diye konuştu.

"SİYASİ İRADE NE DİYORSA, DEMOKRASİNİN ORGANI OLAN TSK O EMRE İTAAT EDER”

Selahattin Demirtaş'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözlerini de hatırlatan Davutoğlu, "Şimdi Demirtaş, bu saldırıyı yapan bu teröristlere karşı çıkmaktansa Genelkurmay Başkanımızı eleştiriyor. Evet Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Sabah ziyaret ettiğim gibi. Bu ordunun içinde Yozgatlı da vardır, Diyarbakırlı da. Ama Demirtaş bilsin ki TSK milli bir ordu olduğu için Türk demokrasisini de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni de, bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. TSK demokratik bir devletin ordusudur. Dolayısıyla siyasi irade ne diyorsa, demokrasinin organı olan TSK o emre itaat eder. Bugün biz, yarın kim milli iradenin gücünü alarak iktidar olmuşsa, TSK o iktidara saygı gösterir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biz demokrasimizi de, ülkemizi de bu tür maceraperestlerin hedeflerine kurban etmeyeceğiz. Biz yaşamaya ve yaşatmaya geldik” şeklinde konuştu.

"DÜNYA 13 YILDIR TÜRKİYE'Yİ ALKIŞLIYOR, KILIÇDAROĞLU YENİ ALKIŞLAMAYA BAŞLIYOR”

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin ‘milletçe alkışlıyoruz' reklamına da değinerek, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu dün Kartal'da bir alkışlama çağrısında bulundu. Bu Kılıçdaroğlu her şeyi geç yapıyor. 13 yıldır dünya AK Parti öncülüğündeki Türkiye'nin yükselişini alkışlıyor, Kılıçdaroğlu yeni fark etmiş alkışlamaya başlıyor. Kılıçdaroğlu'nun tahrikleri de, Demirtaş'ın hesapları da, bunların arkasındaki uluslararası güçlerin planları da, milli iradeyi akamete uğratamayacaktır. İnşallah öylesine güçlü şekilde 7 Haziran'dan çıkacağız ki 8 Haziran günü tüm Türkiye yeni bir dönemin ilk işaretlerine doğacak.”

"3 DÖNEM BAYRAĞI TAŞIYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında AK Parti'nin 3 dönem kuralına da atıfta bulunarak, "Gerçek dava adamları olan büyüklerimiz, 3 dönem milletvekilliğini tamamlayan büyüklerimiz onurla bu göreve bir süre ara vererek kendisinden sonra gelecek olan milletvekillerine devrediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir ahlak abidesi olan, tek bir fire vermeden 3 dönem bu bayrağı taşıyan büyüklerimize teşekkür ediyorum. Onlar size en güzel örneği oluşturdular. 3 dönem değil, 3 bin yıllık davanın takipçileriyiz. İnşallah bu dava arkadaşlarımızla sizler genç ve kıdemli nesil olarak bu kutlu yürüyüşü en iyi şekilde hedefine ulaştırmak üzere birlikte yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler