HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Erdoğan yarın Erdem Başçı'dan brifing alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Merkez Bankası Başkanı Başçı'dan brifing alacak. Açıklama, AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu'dan geldi.

Davutoğlu: Erdoğan yarın Erdem Başçı'dan brifing alacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

Geçen pazar günü Başbakanlık Resmi Konut'ta Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan brifing alan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Başçı ile yarın görüşeceğini ifade etti.

Ekonomik kriz söylemlerine de değinen Davutoğlu, ekonominin "emin ellerde" olduğunu söyledi

Davutoğlu, "Bu sefer de kriz akbabaları çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden bahsetme sebebi bu. 'Bir kriz olur bana bir ekmek düşer' diye düşünüyor. Size ekmek yedirmeyiz" diye konuştu.

"Parti kapatma" tartışması üzerinden muhalefet partilerine yüklenen Başbakan, AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu parti kapatmayı zorlaştıran kanun teklifini hatırlattı ve "Eğer gerçekten parti kapatılmasına karşıysalar işte gün bugündür" ifadesini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"AK Parti Grup Başkanvekilleri, 228 milletvekilimizle birlikle parti kapatılmasını imkansızlaştıracak bir anayasa değişikliği kanun teklifini Meclisimize sunmuştur. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, son bir hafta içinde vehimlerden hareketle CHP'ye karşı bir parti kapatma davası açılacağını ve AK Parti'nin bunu destekleyeceğini ifade etti. O vehimlerle uğraşırken biz vizyonla uğraşıyoruz, demokrasi hedefinde yürüyoruz. İşte hodri meydan. Eğer gerçekten parti kapatılmasına karşıysalar işte gün bugündür.

Parti kapatılmasına karşı çıkan teklife bu 3 parti karşı çıkmıştı. Neden karşı çıktı CHP? Şimdi mağduriyet edebiyatı yapan CHP, bütün parti kapatmaların arkasındaki partidir.

28 Şubat'ta iktidar partisi kapatılırken, CHP darbecilerin verdiği brifingdeydi. 2008'de AK Parti'ye kapatma davası açılırken, CHP AK Parti kapatılsın da benim önüm açılsın diye düşündü.

Kılıçdaroğlu'nun ağzına demokrasi sözcüğü yakışmıyor. Kargaya bülbül sesi yakışır mı? Medya özgürlüğü hiç yakışmaz. Daha geçen hafta iktidara geldiğimizde bu gazetelere el koyacağız dedi.

Şah Fırat operasyonuyla Türkiye'nin caydırıcı gücünü gösterdik. Şimdi de demokrasi için sınav günü.

Demirtaş da HDP parlamentoda olmazsa erken seçime gidilmesi lazım diyor. Birbirine yakışmayan iki kelime tehdit ve demokrasidir. Siz demokrasiye darbe vurma peşindesiniz. Sizin ağzınıza da demokrasi sözcüğü yakışmıyor.

Demokrasinin bu ülkedeki hamisi AK Partidir. En kısa zamanda bu anayasa değişikliği için kanun teklifini Genel Kurul'a indireceğiz.

"SİZE EKMEK YEDİRMEYİZ"

Bu sefer de kriz akbabaları çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden bahsetme sebebi bu, şimdi ümidi bu. Kendisinin heybesinde hiçbir şey olmadığı için 'önümüzdeki aylarda dünyada bir kriz olur, bu kriz Türkiye'ye yansırsa bana bir ekmek düşer' diye düşünüyor. Eğer siz kriz akbabasıysanız, biz Anadolu'nun aslanlarıyız, size ekmek yedirmeyiz.

"KİMSE KRİZ PEŞİNDE KOŞMASIN"

Türkiye'nin ekonomik göstergeleri dünyanın en sağlam göstergeleri arasında. Bütçemiz sağlam. Bankacılık sektörümüz de sapasağlam Kimse krizi peşinde koşmasın. Avrupa'da resesyon var. Ne yaptığımız belli, ne yapacağımız da belli.

Biz yerinde duran bir hükümet değiliz. Gözümüz ve kulağımızla dünyanın her yerinde dolaşırız. Bir ülke ihracatını tek bir ülke grubuna ve tek bir kaleme bağlıysa kriz durumuna gelir. Bir üründe problem olursa başka ürünle bunu kapatabiliriz. Bir kıtada kriz varsa başka kıtada ihracat yaparız. İhracatçılarımıza selam olsun.

Büyüme yüzde 3 beklentilerin altında ama dünya ortalamasının çok üzerinde. Biz krizi gündeme düşmeden gerekli tedbirleri alırız. Bizim için en önemli mesele istihdamdır. 2008'den bu yana 6 milyon yeni iş alanı oluşturduk. Sadece geçen yıl istihdama kattığımız iş gücü sayısı, 1.4 milyon. Biliyoruz ki bu topraklarda nüfus arttıkça bereket de artacak. Önceden nüfusu azaltarak GSMH artırmaya çalışıyorlardı. Ama biz nüfusu da artırarak bunu sağlamaya çalıştık.

"ERDOĞAN YARIN BAŞÇI İLE GÖRÜŞECEK"

Merkez Bankası ile hükümet arasındaki ilişkiler konusunda kimse bir kriz beklemesin. Bugün öğleden sonra Genişletilmiş Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu (EKK) topluyoruz. Bütün bakanlarımızın, kurumlarımızın işbirliği içinde bu küresel kriz ortamında alacağımız tedbirleri bir kez daha gözden geçireceğiz. Dün Bakanlar Kurulu'nda da bu konuları ele aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız da yarın Merkez Bankası Başkanımızdan brifing alacak. Merkez Bankası dolar ve euro'da repo fazilerini indirdi. Bunun da etkisi görüldü."

"KADEMELİ OLARAK ENVANTERDEN ÇIKARILACAK"

Bakanlar Kurulu'nda Hava Kuvvetleri Komutanımız uçak kazalarına yönelik detaylı bilgiler verdi. Kamuoyuna yansıtılan bilgilerdeki eksikleri görme imkanı bulduk. Her halükarda pilotlarımızın en iyi en modern uçaklarla eğitim uçuşu yapmasını sağlamak konusunda kararlıyız. Bu uçaklardan bazılarının envanterden çıkışı önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Diğerleri de eksiklikleri tamamlanarak kademeli olarak envanterden çıkarılacak.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ANNELERE EMANET"

Çözüm süreci artık milletimize mal olmuş bir süreçtir ve kim ne provokasyonu yaparsa yapsın milletimiz bu sürece sahip çıktığını her zaman göstermiştir. Herkesten önce de çözüm süreci doğulu batılı, kuzeyli güneyli annelere emanettir. Kadınlarımız bu sürece sahip çıktıkça önümüz ve istikbalimiz, gençlerimizin hayatı da teminat altına alınmış olacaktır.

"BİZDE SANSÜR YOK AMA..."

Medyamıza seslenmek istiyorum. Özgecan kızımızın öldürülmesinin ardından çok ciddi bir farkındalık oluştu. Medyamız bu konuda son derece olumlu bir tavrı sergiledi. Ancak bu konuda olumlu tavır sergilenirken, cinayetle ilgili o kadar detaylı görsel kullanıldığı ki şiddete eğimli psikolojik sorunları olan kişiler varsa onları seyrederek kötü bir örnek üzerinden harekete geçebiliyorlar. Toplumda herkesin sağlıklı olduğunu düşünemeyiz. Zaten kadına şiddet uygulayan kişiler psikolojik olarak hastalıklıdır. Görsel olarak psikolojik rahatsızlık taşıyabilecek kişilere kötü örnek olacak bu malzemeleri işlemek hem onları buna teşvik edici bir rol oynar hem de o acıyı yaşayan ailelere bu acıyı tekrar tekrar yaşatmış oluruz. Bizde sansür yok ama medyamızı burada bir denetime, otosansüre davet ediyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler