HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Gün imtihan günüdür

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını görecek" dedi.

Davutoğlu: Gün imtihan günüdür

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Elazığ İl Kongresinde konuştu. Kongredeki konuşmasında Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan Davutoğlu, "Elazığlılar Kılıçdaroğlu ve CHP niye bu milleti anlayamaz biliyor musunuz? Onlar bizim tarihimizden ilham almazlar. Onlar bizim tarihimize yabancıdırlar. Mecliste bütçe görüşmelerinde Suriyeli bir kızın resmini gösteriyor bana. Ey Kılıçdaroğlu, eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan çık ve Beşar Esed katildir de. Diyemez korkar, çünkü CHP aynen Beşar Esad'ın zihniyetine sahiptir. Esed Arapları Baas'ı, CHP ise Türklerin Baas'ıdır. Baasçı, ihtilalci, darbeci bir zihniyettir CHP" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Mecliste CHP'lilere "siz de darbecisiniz" diye seslenmesi üzerine CHP'lilerin alınarak ayağa kalktığını söyledi. Onların ayağa kalkmasıyla geri adım atmayacaklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ey Kılıçdaroğlu eğer darbeci değilseniz, çıkın 27 Mayıs yanlıştı deyin, 12 Mart yanlıştı deyin diyemezler. 28 Şubat'a yanlıştı deyin. Diyemezler... Şimdi Kılıçdaroğlu çıksın, bütün bu CHP mirasına reddi miras eylesin. 27 Mayıs muhtırasına destek veren CHP'li o dönemin genel başkanı ve CHP yöneticileri de çıksınlar bu destekleri dolayısıyla özür dilesinler. Kılıçdaroğlu, siz demokrasinin yanında mısınız, vesayetçilerin yanında mısınız? Kılıçdaroğlu paralelcilerin diliyle MİT'e saldırıyor. Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek. AK Parti her ilde demokrasiye sahip çıkmanın mükafatını alıyor. AK Parti varken kimse bu milletin arasına fitne tohumu ekmeye güç yetiremeyecek. HDP, 6-7 Ekim'de kendisinden farklı düşünen herkese baskı yaptı. Kim ne derse desin demokrasi kültürümüz gittikçe gelişecek."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler