HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Hain pusu için ihbar almıştık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'deki saldırıyla ilgili önemli bir bilgi paylaştı.

Davutoğlu: Hain pusu için ihbar almıştık

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Çözüm süreci ortadoğudaki karmaşalar içinde büyük bir başarıdır. Daha önce 90'lı yıllarda yasaklanan bir çok şeyi biz değiştirdik, getirdiğimiz yeni anlayış, bireylerin devletle ilişkisinin yeniden restore edilmesi için adımlar attık. Bütün bunlar olmuşken şiddetin sebebi ne niye hala silah kullanılıyor?

DAVUTOĞLU SON ANKETİN SONUÇLARINI AÇIKLADI

"DERSİM'İ BOMBALAYAN CHP İLE, DİYARBAKIR'I YAKAN HDP ZİHNİYETİ AYNI"

90'lı yıllarda köyleri yakıp, Dersim'i bombalayan ve bunları yaparken devlet otoritesini koruduğunu sanan CHP zihniyetiyle, o güzelim Diyarbakır'ı Mardin'i Batman'ı savaş alanına çeviren HDP zihniyeti aynıdır.

"DEMİRTAŞ ÇÖZÜM HARİTASINI BİLİYORDU"

Bize verilen hiçbir söz yerine getirilmemiş olmasına rağmen çözüm sürecini kararlılıkla sürdürdük. Selahattin Demirtaş'la yaptığım görüşmede kendisi çözüm süreci haritasını biliyordu ve ona defalarca bunu nihayete erdirelim dedim.

"KOBANİ BAHANEYDİ"

Kobani bahane edildi, tıpkı Gezi'de yapıldığı gibi. Tam bir terör alanı estirildi. Okullar yakıldı, belediyeler taşlandı, Kuran kursları yakıldı. Sonra partilerimize saldırdılar. Yasin Börü, 3 arkadaşıyla kurban eti dağıtırken 3. kattan atılıp, kafası taşla ezilerek öldürüldü. Bunun faili kim? Bu faile karşı çözüm sürecini Kürt kardeşlerimize emanet ediyoruz. Onlar soracak Yasin Börü'nün faillerini çıkarın diye? Bazı HDP'li yöneticiler tavşana kaç, tazıya tut. Niye yakıp yıkıyorsun, barışçıl eylem yap. İnsanları katledemezsiniz.

"MYK'DA ARKADAŞLARIMA TALİMAT VERDİM"

MYK'da ülkenin her bir santimetrekaresini dolaşma talimatı verdim, arkadaşlarıma. Bizi hiçkimse engelleyemez. Genel Başkan Yardımcılarıma, bakanlarıma talimat verdim, çözüm sürecinin muhatabı olan halkımızla konuşacağız.

"AKİL İNSANLAR YİNE DEVREYE GİRECEK"

Çözüm sürecinin tekrar olumlu atmosferinin topluma yayılması gerekiyor. Akil insanlarla bunu konuşacağız. HDP'nin niyeti konusunda bizde ve toplumda ciddi şüphe oluştu. Önce iyi niyetini görmeliyiz. Devlet en müşfik yüzünü göstermişken, gazeteciler bu bölge sadece HDP'ye mi ait diye niye sormazlar? Bu puslu havada, bazı çevrelerde Türkiye'ye nasıl zarar veririz diye bir kanaat var, ama toplum bunu görüyor. Adım adım, gıdım gıdım yükselttiğimiz çözüm süreci binasını çökertmeye çalışan, önce kendisi altında kalır.

İÇ GÜVENLİK ROFORMU

80'li yılları görmemiş kişiler buna Kenan Evren yasaları demiştir. Şuanda hukuksuz iş yapmadıkça kim kapısı çalındığında kuşku duyuyor? Özgürlük ve reform paketi şeklinde olacak. Yetişirse Salı günü parti grubumuzda açıklayacağım.15 gündür bu konuda bir hata yapılmaması için bunların delillerini ben irdeliyorum. Bizim meselemiz suçu işlenmeden önce önleyebilmek.

MOLOTOF SİLAHLA AYNI SAYILACAK

Molotof kokteyli ve benzeri diye kanuna bir yasaklama şeklinde girecek. Silahlı bir saldırı neyse o da odur. Bu kanunla, Kolluk Denetim Kanunu'nu getiriyoruz. Bu hakları istismar eden polis de cezalandırılacak.Hiçbir özgürlük kısıtlanmayacak, vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Özgürlükleri teminat altına alıcı tedbirler olacak.

BİNGÖL SALDIRISI

"Bingölde şehit edilen kardeşlerimiz için ihbar geliyor ama polis savcıya bunları gözaltına alabilmek için başvuruda bulunuyor, savcı delil yok diye müsade etmiyor ve kardeşlerimiz şehit oluyor. Bizim yargı reformu ile getirdiğimiz şey şu eğer makul şüphe varsa polis istediği aracı durdurur ve incelemesini yapar, bir suç unsuru yoksa araç çeker gider" dedi.

DİNLEMELERLE İLGİLİ YASA

Kapsamı genişletilmiyor, dinlemeye kolaylık getirilmiyor. Önleyici istihbarat şeklinde. İnsanların özel hayatları dinlenerek zaafları üzerinden şantajı engelledik, bugün de yarın da buna izin vermeyiz.Siyasilere geçmişte dinlemelerle şantajlar yapıldı, bizim dönemimizde böyle birşey söz konusu olamaz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler