HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: HDP siyasi parti ise öyle davranacak

HDP görüşmesinin iptal edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Saygısızlığa varan açıklamalarından sonra onları muhatap almam doğru değil" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme) Yurtdışı seyahati öncesinde görüştük. Daha önce planlanmış değildi, teyitleşerek görüşüldü. Terörle mücadele... 2015’in son görüşmesini yapmış olduk. Haftalık olağan görüşmemizi erkene almış olduk.

"LİDERLERE GİDERKEN ÖNYARGIMIZ YOK"

(Yeni Anayasa) Arkadaşlarımızı çağırdım, görüştük. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli’ye giderken herhangi bir önyargımız yok. Daha önceki tecrübelerden de istifa ederek, yöntem açısından görüşeceğiz. İçerik olarak önemli olan Anayasa’nın ruhudur. Vatandaşı esas alan bir çerçeveyi paylaşacağız.

Bu görüşmelerde tamamiyle özgürlükçü, katılımcı, çağdaş bir anyasanın yazılabileceği inancını taşıyorum. Birtakım önyargıları zihnimizden silersek torunlarımızın için de bir anayasa yapmalıyız. 380 milletvekilimiz olsaydı da ben yine bu yöntemi denerdim.

"SAYGISIZLIKTAN SONRA HDP'Yİ MUHATAP ALMAM"

HDP’yle niye görüşülmüyor? Ayrım gözetmeden randevu talebinde bulundum. Randevu talebinden sonra aynı tutumu sürdürmeleri, hakaretamiz bir şekilde, saygısızlık ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam doğru olmaz. Niyet ve samimiyet önemli, üslüpta da ciddiyet. Bana karşı yapılan nezaketsizliği içime sindirmem.

"BUNLARDAN HESAP SORUN"

HDP’liler bana hesap soracaklarına Sur’u, Cizre’yi zindana çevirenlere hesap sorsunlar. Hani Türkiyeleşeceklerdi, hani Türkiye toplumunun bir parçası olacaklardı. Oy verenlere söylüyorum, bunlardan hesap sorun. Niyetleri ortaya çıktı. Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü kimseyle tartışmam. Bu niyet meselesi, niyetleri sarih değil.

'HDP SİYASİ PARTİYSE, SİYASİ PARTİ GİBİ DAVRANACAK'

Ben 12 Eylül Anayasasıyla yaşamaktan zillet duyuyorum. HDP siyasi partiyse, siyasi parti gibi davranacak. Eğer piyon ise ona göre muamele görür."

"KAÇAK ÇAY" TEPKİSİ

(HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "kaçak çay" sözleri...) Biz bir film senaryosu çeviriyor değiliz. Türkiye ateş çemberinin ortasında. Yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit vermişiz. Yok çay içecekmişiz de kaçak çaymış da.... Gitsinler çaylarını kimle içeceklerse içsinler, isterse Kandil'e gitsin çayını içsin bu filmin senaristi.

Her şeyi konuşur ama hendek ve barikatları kaldırmak için canını ortaya koyan, oradaki çocukların okula gidebilmesi için kanını döken Mehmetçiğin kanını kimseyle tartışmam. Bu niyet meselesi. Niyetleri sahih değil. Ne konuşacağız o zaman?

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler