HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Her türlü saldırıya yanıt veririz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ardından yapılan ortak basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu: Her türlü saldırıya yanıt veririz

Ahmet Davutoğlu, toplantıda Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu köyün El Kaide ile bağlantılı İŞİD isimli örgütün ele geçirmesini değerlendirdi.

Türbenin Türk toprakları içinde olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "O topraklar, uluslararası hukuk mucibince, 1921 Anlaşması'nca Türk topraklarıdır ve sınır ötesindeki tek toprağımızdır. Dolayısıyla, güvenliği ve istikrarı konusunda Türkiye her türlü tedbiri alma hakkına sahiptir" dedi.

Davutoğlu, "Oraya dönük olarak ister rejimden, ister radikal gruplardan, ister başka bir yerden gelebilecek her türlü saldırı aynıyla mukabele görür ve o vatan toprağının savunması konusunda da Türkiye hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri alır" diye konuştu.

Suriye'deki Süleyman Şah türbesinin bulunduğu köyü El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) isimli örgüt ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, İŞİD’in daha önce pek çok türbeyi tahrip etmesi nedeniyle Süleyman Şah türbesindeki tedbirleri artırdı. Bölgedeki TSK askerleri de teyakkuza geçti.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler