HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: İç Güvenlik Yasası öyle veya böyle meclisten geçecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik yasasının öyle veya böyle meclisten geçeceğini söyleyerek, "HDP sokakta uygulanan terörü meclise taşımak istiyor" dedi.

Davutoğlu: İç Güvenlik Yasası öyle veya böyle meclisten geçecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fidan Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni sonrasında Sivas Valiliği'ni ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Gerçek bir Anadolu kadınıydı. Bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diyorum. Ailesine ve tüm Sivaslı hemşehrilerimize taziyelerimizi iletiyorum" dedi

Davutoğlu, İç Güvenlik yasasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Ekim ayından beri 6-7 ekim olayları sonrasında çok detaylı çalışmalarla hazırlanmış bir yasaydı. Hep acaba sağ duyulu bir şekilde muhalefet partileri kanaat verirler mi diye. Perde arkasında mutabakat yaptılar. HDP bunun öncülüğünü yapıyor; CHP destek veriyor, MHP de destek veriyor. Bu tablo ibret verici bir tablodur. Engelleme olabilir bunun da usulü vardır. Kürsüde konuşan kişinin üzerine yürümek veya toplantıyı idare eden grup başkan vekiline müdahale ile olmaz.

Zaten sürekli engelleme faaliyeti içindeler. Yasa görüşülmeye geçmesi aşamasında şiddet ve kavga çıkarıyorlar. Sonra AK Parti'yi suçluyorlar. Bu yasanın geçmesini isteyen AK Parti. AK Parti niye mecliste şiddet uygulasın da bu yasaların geçmesini engelleyecek bir ortam oluştursun. Meclisi dahi şiddet ortamına dönüştürenler halk nezdinde hesap veremezler. Bunlar Molotofçu koalisyon. Molotof koalisyonu bunlar.

AK Parti grubu çok sınavlardan geçti. 2010 referandumunda yaşananları herkes biliyor. Hiçbir zaman yasaların geçmesi konusundaki tutumlu tavrından vazgeçmedi. Bir daha bu ülkede molotof kokteyli ile yanmış genç kızlarımızı görmek istemiyoruz. Şimdi MHP seçmenine sesleniyorum. HDP'nin provokasyonuna destek veren partileri hakkında ne düşünüyorlar.

CHP'li kendi arkadaşını tutarken merdivenden düştü. Bu tür tutum ile TBMM'nin itibarını zedelemeye yönelik faaliyetler meclis adabına aykırı. HDP'lilere de seslenmek istiyorum; 6-7 Ekimde şehirlerde uyguladıkları terörü mecliste taşımak istiyorlar.

Burada herkes görüşlerini medeni bir şekilde yerine getirir. Engelleme yapmak isteyen kendi doğası içinde yapar. Ne zaman yasaya geçecekse, anlaşmış bir şekilde üçü hareket ediyor. Bunu milletimiz görüyor. Arkadaşlarıma da gerekli talimatı verdim, tahriklere kapılmayacaklar. Bu yasa bu ülkenin huzurunu korumaya yönelik yasa ve öyle veya böyle meclisten geçecek."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler