HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu, muhalefeti Denizli şivesiyle eleştirdi

Uşak mitinginin ardından Denizli’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu burada konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli’de kendisini dinlemeye gelen binlerce kişiye hitap etti. Davutoğlu, "Muhalefete sesleniyorum. Tek tek gelmeyin, hepiniz birleşip öyle gelin. Yine de bu ülkeyi bu iradeden yoksun bırakamayacaksınız" diye konuştu. Davutoğlu, Denizli şivesiyle de konuşarak, "Olcek iş va, olmicek iş va. İşine bak arkideş" dedi.

Uşak mitinginin ardından Denizli’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Denizli Milletvekili adayları, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Şahin Tin, belediye başkanları ve ilçe başkanları karşıladı. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu için meydana ilginç sloganlar yazıldı. Meydandaki binalara, ‘Ebediyen tütecek AK ocağın bacası, Hoşgeldin Denizli’ye Türkiye’nin hocası’, ‘Anadolu mayası sağlamdır kasetçi Kemal’i yutar hocam’, ‘Akrabalarını aldın SGK’yı batırdın,Ey Kemal kasetlerle Baykal’ı kaçırdın, yalanlar söyledin seçimleri yatırdın, Zoru görünce Pensilvanya’ya sarıldın’ gibi pankartların asıldığı meydanda Ahmet Davutoğlu birçok kez pankartları okudu.

Denizli’de 32. mitingini yaptıklarını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sizin huzuruna gelenlerin bazıları doğuya gidemiyor. Hep birlikteyiz diyen hareket AK Parti hareketidir. Genel Başkanından en son neferine kadar AK Parti bir fedakarlık hareketidir. Her şey olur ama biz cepheyi terk etmeyiz. Türkiye’de iki siyaset var elif gibi dimdik olanlar, bir de yatay paralel olanlar. Ama bir istikamette yürüyemeyenler’’ dedi.

"DENİZLİ HOROZU GİBİ BAŞIMIZ DİK"

Darbelere meydan okuya okuya bugünlere geldiklerini ifade eden Davutoğlu, "Bizim demokrasimize tuzak kuran savcılar görevden uzaklaştırıldılar. Eğer biz hükümet olursak bu savcıları görevini geriye vereceğiz diyorlar. Biz darbelere, vesayete, milletin kaynağını hortumlayanlara, yasaklara, 28 şubata, 27 nisana, 12 eylüle karşı elif gibi durduk. Denizli horozu nasıl başı dikse, bizim de başımız dik. Kimse hep elif gibi durduk. Diğerleri 12 Eylül darbesine karşı durduklarını söylediler. MHP,CHP, HDP hepsi referandumda hayır oyu kullandı. Şimdi bir anda demokrasi kahramanı kesildiler. 27 nisan e-muhtırası verildi bize. Ertesi gün elif gibi cevap verildi. Ama CHP muhtıranın yanında yer aldı. Diğerlerinden ses çıkmadı. Bunlar hep bir kaos çıksa da bize de iktidar yolu görünse diye bekliyor. Hep krizden kaostan beslenirler. Biz 12 yıldır tüm seçimlerden karlı çıkan birinci parti çıkan partiyiz. Baktılar ki bütün bu yollar kapandı millet ile AK Parti arasına mesafe koymak mümkün değil."

"TÜM MUHALEFET BİZE KARŞI BİRLEŞİYOR"

Muhalefetin kendilerine karşı birleştiğini iddia eden Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepsini toplayıp bir cephe yapalım dediler. 30 Mart’ta bunu denediler. Paralelciler Doğu'da HDP’yi desteklediler. Hepsi değişik bölgelerde AK Parti’nin karşısında kim varsa onu desteklediler. Onu başaramayınca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çıkardılar. Çatı çöktü, temeli olmayanın çatısı olur mu? Çatı aday dolaştı MHP aday oldu. Ama MHP’nin sembolünü bile yapamıyor.Ülkücüler bunu görmeli. Bugün öyle bir an geldi ki sınav anıdır. Herkes yerini yurdunu bilecek. Hepsi savruldular, paralelciler darbeye kalkıştığında hepsi tilki gibi pusuda bekledi. Pusuda bekleyenlerden bu millete hayır gelmez. Bu millete hayır bu milletin evlatlarından gelir. Söz veriyoruz Denizli nasıl elif gibi durduysa biz de elif gibi durmaya devam edeceğiz."

"CHP VE HDP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR"

CHP ve HDP’nin aynı şeyleri söylediğini kaydeden Ahmet Davutoğlu, "Başka hesaplar içine girdiler. Artık CHDP var. HDP ne diyorsa CHP aynı şeyi söylüyor. Bunlar ruh ikizi. Kılıçdaroğlu diyaneti kaldıracağım diyor, Demirtaş ben de öyle yapacağım diyor. Biri imam hatipleri kapatmak için matematiksel formül üretiyor diğeri de aynısını söylüyor. Al birini vur ötekine. CHDP böyle ya, mhp de pusuda. Birbirlerini besliyor. Birbirlerini destekliyorlar. Aynı kaptan su içiyor bunlar. Biz Türkiye’nin her yerinde sadece millet sadece millet diyoruz. Manevi milliyetçi değerlerden bahseden MHP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu’na, Demirtaş’a söylediklerinden sonra ses çıkarmadı. Bizim zayıflamamız üzerine hesap yapmayın, biz millete dayanmışız bizi kimse zayıflatamaz" diye konuştu.

MUHAFETE DENİZLİ ŞİVESİ İLE CEVAP VERDİ

Sözlerini Denizli şivesi ile sürdüren Başbakan Davutoğlu, ‘’Kılıçdaroğlu bana 4 yıl verin başka bir şey istemiyorum diyor. 2002’de olsa bunu söyler miydi? O zaman hepsi kaçtı gitti. MHP daha süresini doldurmadan hazineyi bomboş bırakıp gittiler. Biz milletimizin desteği ile alnımızın teriyle çalıştık ‘Olcek iş va, olmacek iş va. İşine bak arkideş. Kılıçdaroğlu 4 yıl başbakan olcek, iş mi bu. Bahçeli’ye de söylemek lazım. Eğreti ata binen tez iner. Bunların bindiği at paralel atı. 2002’de neden bıraktın sayın Bahçeli. 2002’de hibe aldığımız tankları bile tamir edemiyorduk. Üçlü koalisyonla ne demek millet çok iyi biliyor. O dönemde bu asil millet, kudretli devlet o hale getirildi ki tasarruf tedbirleri sebebiyle TSK’nın ihtiyaçları karşılanamıyordu. Şimdi Ahmet Hulusi Efendi olsa o günleri bu günleri mi över? Bir tarafta 2002’de namerde muhtaç bir Türkiye, şimdi kendi tankını, uçağını, helikopterini yapan bir Türkiye. Bu izzetli ve kudretli Türkiye’ye geçişi kim sağladı? 2023’de toros semalarında zeybekler gibi dolaşacak savaş uçağını yapan Türkiye’dir.Onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar zillet içindeydi AK Parti izzet içinde. Bu milletin devletine silahlı kuvvetlerine izzeti, şerefi onuru biz kazandırdık. Biz namerde muhtaç olan bir devletten, tüm mazlumlara yardım elini uzatan bir ülke inşa ettik. Yeni Türkiye yolunda elif gibi yürüyoruz. Türkiye’nin kaderi AK Parti’nin kaderidir’’ dedi.

DENİZLİ’YE YAPILACAK YATIRIMLARI AÇIKLADI

Muhalefetin meydanlarda yalan söylediğini belirten Davutoğlu, "Halkımızın alım gücü var. Kılıçdaroğlu 18 milyon yoksul var diyor. Rüya görüyor rüya. Biz lisans öğrencisine 330 TL burs veriyoruz. Eşini kaybetmiş hanımlara izzetli ve onurlu bir hayat için sadece Denizli’de 5 bin kadına 2 ayda bir 500 TL veriyoruz. Denizli’de büyük yatırımlara imza attık. 7836 derslik yapıldı, 21 milyon kitap verildi. Atık su 16 tesisi var. Katı atık tesisi yapıldı. 46 spor tesisi yaptık. Bundan sonra da birçok şey yapacağız. Bin yataklı şehir hastanesini yapıyoruz. Karahayıt’ta 100 yataklı fizik tedavi merkezi,. Tavas ve Çivril’de devlet hastaneleri yapılacak. İzmir, Aydın,Denizli, Antalya hızlı tren çalışması başladı. Eskişehir Afyon üzerinden geçerken Denizli’ye dahil edilecek. Arkeolojik alanda dünyanın en zengin yerlerinden biri Denizli. Dünyanın en önemli arkeolojik merkezlerinden biri yapacağız. Jeotermal alanda ayrıca jeotermal turizmde önünü açacağız Denizli’de yaşanan don felaketini biliyoruz. Denizlinin dondan zarar görmüş tüm çiftçilere gerekli desteği vereceğiz. PAÜ Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi. Öğrenci sayısı 50 bine ulaştı. YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüp ikinci bir devlet üniversitesi kurulacak. Denizli jeotermalin de, ilimin de bilimin de arkeolojinin de merkezi olacak" dedi.

Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Değil 3 parti hepsi birleşsinler, Türkiye’yi bu iradeden yoksun bırakamayacaklar. 7 Haziran’da bütün bu tuzak kuranlara gereken cevabı vereceksiniz. Kocaman kocaman dualarını esirgemeyin, oylarınızı AK Parti’ye atıverin. Denizli’den 7 vekil istiyorum."

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasının ardından milletvekili adayları ile poz verirken, daha sonra uçakla Denizli’den ayrıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler