HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Onlar kriz dedikçe biz istikrar diyeceğiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hava sahasını ihlal eden Suriye uçaklarının düşürülmesinin seçim senaryosu olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Ahde Vefa' isimli programa katıldı. Programda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Konya Türk siyasetinin bütün modern dönemde omurga şehri olmuştur. Konya'da bu anlamda madem birilerinin oyunu var, bu oyunun tam tersinden mahalli seçimlerde öyle bir netice alacağız ki kimse Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir senaryo oynamaya kalkamayacaktır. Kimse gelecek sene olacak bir başka seçimden bir senaryo hazırlamaya kalkamayacak diye denklemi tersine çevirmek lazım. O yüzden Başbakan'ımız hodri meydan dercesine madem ki genel seçim havasına sokacaksınız buyurun Halep ordaysa arşın burada. Şimdi mekan adları zikretmeyelim ama Pensilvanya'sı Washington'u nereyi derseniz deyin. Onlar oradaysa Konya sokakları burada. Bu milletin siyaseti üzerinde söz sahibi olacak olanlar kenardan hükmetmeye çalışmayacaklar. Gelecekler çizmeyi giyecekler meydanda halkın karşısında konuşacaklar, destek isteyecekler halk destek verirse verirse onlar o zaman hükmedecekler. Ama halkın vermediği bir mevkiyi kimse kullanmayacak” dedi.

Ülkede gelişen olayların seçim çalışması olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Gurur duyulması gereken bir olay, hükümetimizin verdiği bir talimatla ortaya koyulan angajman kurallarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri hava sahasını ihlal eden Suriye uçağını düşürdü. O günden bu güne yapılan yorumlara bakınız. Sanki hava sahası ihlal edilen bir ülkenin vatandaşı değilmişçesine bu bir seçim senaryosu olduğunu söylüyorlar. Bu ne demek ya, yani biz Suriye hükümetine bize seçimlerde faydası olabilir şu hava sahasını ihlal edin de ben senin uçağını düşüreyim mi dedik. Ya da hava sahası ihlal edildiği halde şimdi seçim dönemi dokunmayayım Türk Hava sahası elek gibi her gün ihlal edilsin mi demiş olsaydık. Ne yorumlar yapıldı, işte bu olay dahi bazı çevrelerin Türkiye'yi kriz ortamına sokmaya çalıştıklarının açık bir göstergesidir. Onlar kriz dedikçe biz istikrar diyeceğiz, onlar dedikodu yaptıkça biz halka gerçekleri anlatmaya çalışacağız, ama hiçbir zaman onlarla aynı dil ve üslup içinde davranmayacağız” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler