HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Şişli’yi idare edemeyenler Türkiye’yi nasıl idare edecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de 12 yılda darbe ve milli iradeye dışarıdan müdahale oyunlarının bütünüyle bozulduğunu söyledi.

Davutoğlu: Şişli’yi idare edemeyenler Türkiye’yi nasıl idare edecek?

CHP'yi Şişli Belediyesi'nde yaşanan tehdit iddiaları üzerinden eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Bir Şişli'yi idare edemeyenler Türkiye'yi nasıl idare edecekler. Bir Şişli'de bile düzeni kuramayanlar Türkiye'de neyin sözünü verebilecekler" dedi. Fransız dergiye yapılan saldırıyı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, her yerde şiddete ve teröre karşı çıktıklarını ama hiçbir yerde de hakarete göz yummayacaklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Aydın İlk Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasına, "Millet iradesi hâkim olsun diye, tek parti zulmüne karşı ayağa kalkan şehit Başbakan Adnan Menderes'e selam ve rahmet olsun" sözleri ile başlayan Başbakan Davutoğlu, "Aydın'da gördüğümüz coşku ve muhabbet, şehit Başbakanımızın yaktığı milli irade meşalesinin Aydın'da halen hiç sönmeden yandığını gösterdi" dedi.

Aydın'ın İstiklal meşalesi şehirlerden biri olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Ordularımız dağılmışken, düşman İzmir'e çıkmış Anadolu'nun içine yürüme zilleti göstermiş iken, izzetli Aydınlı efeler, Türkmen yiğitler, zeybekler ayağa kalktı ve bu topraklar ezeli ve ebedi Türk yurdudur dedi. Şimdi AK Parti hareketinin iki önemli felsefesi Aydın'da tecelli ediyor. Birisi istiklal, birisi demokrasi, birisi efelerin savunduğu, istiklalimiz, onurumuz, izzetimiz, namusumuz, diğeri de milletin savunduğu demokrasi" şeklinde konuştu.

-"KENDİ SAVAŞ UÇAĞINI YAPAN GÜÇLÜ, KUDRETLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR"-

AK Parti olarak çıktıkları siyasi yolda hep istiklal bilinci ile hareket ettiklerine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, dünyanın her yerinde, milletinin izzetti ve onurunu, devletin itibarını korumaya Al Bayrağı dünyanın her yerinde onurla dalgalandırmaya devam edeceğiz. 2002 Türkiye bir İMF memuruna hesap vermek zorunda kalan bir Türkiye idi. 2002 Türkiyesi Türk Lirasının 6 sıfırla milli egemenliğin timsali olan Tük lirasının değerinin kalmadığı bir Türkiye idi. Onurlu milletin aziz devleti, ulu devleti kendi tankını tamir etmek için, yenilemek için İsrail'e muhtaçtı. Geçen hafta Savunma Sanayi İcra Konseyi'ni topladık. 2002'de tanklarını bile tamir etmekten, yenilemekten aciz olan Türkiye yerine, kendi savaş uçağının ön tasarım aşamasına gelmiş ve inşallah 2023'te yüzde 100 kendi savaş uçağını yapan güçlü, kudretli Türkiye Cumhuriyeti var. Hiç kimseye hesap vermek zorunda kalmayacak olan ama gerektiğinde herkesten hesap sorabilecek yeni Türkiye bu."

-"BİZ NEREDE OLURSAK OLALIM BAŞIMIZ DİKTİR"-

"Milliyetçilik nutukları atanlar, Ege'ye İç Anadolu'ya, Aydın'a gidip milliyetçilikten bahsedenler bilsinler ki gerçek milliyetçilik al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaktır. Milliyetçilik sözde olmaz, milliyetçilik bu bayrağa itibar kazandırmakla olur. Bu bayrak artık dünyada her yerde, sadece bizim milletimizi temsil etmiyor. İslam dünyasında ve dünyanın her yerinde insanlık onurunu temsil ediyor. Biz nerede olursak olalım başımız diktir. Bayrağımızın arkasında duruşumuz sabittir, bir an dahil tereddüt etmeden bu onuru, bu izzeti korumak için her türlü fedakarlığı yaparız. Paris'te dünya liderleriyle birlikte terör saldırısına karşı yürürken yine aynı temel ilkeden hareket ederek yürüdük. Ama aynı şekilde Türkiye'de de vurguladığımız gibi bir takım fitne ve provokatörlerin fitneleri engellemek için dünyanın hiçbir yerinde Hz. Peygamber'e hakaret edene karşıda sessiz durmayız, atıl durmayız. Hz. Peygamberin onuru bütün bir insanlığın onurudur. O âlemlere rahmet olan yüce peygamber için her şeyimizi feda ederiz. Ona yapılacak hakarete hiçbir şekilde tavizde vermeyiz sessizde kalmayız."

-"HER YERDE ŞİDDETE KARŞI ÇIKARIZ, TERÖRE KARŞI ÇIKARIZ"-

"Maalesef Türkiye'nin ve o efelerin, istiklal aşkı ile yola çıkan o efelerin manevi geçmişine de ihanet edercesine bu karikatürleri basmaya çalışanlar oldu. Buna kim sahip çıktı? Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıktı, Geçmiş olsun dediler. Bizim prensibimiz açıktır, her yerde şiddete karşı çıkarız, teröre karşı çıkarız ama hiçbir yerde de hakarete göz yummayız, HZ. Peygamberin ve onun ashabının ve bütün büyüklerimizin onurunu ve izzetini korumak için sesimizi her yerde yükselttik, yükseltiriz."

-"BİR ŞİŞLİ'Yİ İDARE EDEMEYENLER TÜRKİYE'Yİ NASIL İDARE EDECEKLER"-

"CHP tek bir şeyle uğraşıyor. Şişli'de acaba düzeni nasıl sağlarız diye uğraşıyor. Şişli'de birbirine vuran vurana, mahkemeye giden gidene, şantaj yapan yapana. Bütün kirli çamaşırlar ortaya çıktı. Bir tek Şişli'de bakın neler yapmışla, hani demokrasi bakımından. Seçim'den önce adaydan kâğıt almışlar, kazansan bile istifa edeceksin. Bu nasıl seçim? Bu nasıl demokrasi anlayışı? Aday istifa etmeyince, bu sefer tehdit etmişler, oda onları tehdit etmiş. Sanki uluslararası bir mesele gibi Kılıçdaroğlu arabulucu tayin etmiş. Bir milletvekili göndermiş aralarını bulsun diye, oda bulamamış. Bir Şişli'yi idare edemeyenler Türkiye'yi nasıl idare edecekler. Bir Şişli'de bile düzeni kuramayanlar Türkiye'de neyin sözünü verebilecekler. Bırakın onlar Şişli ile uğraşsınlar, onlar birbirine vurmaya devam etsinler. Biz yolumuza devam edeceğiz."

Başbakanlık görevini aldığında ilk ziyaretlerden birinin rahmetli Adnan Menderes'in mezarına yaptığını anımsatan Başbakan Davutoğlu, "Ona söz verdim! Sen şehitsin, eğer senin emanetini yani milli iradeyi korumak gerekirse, senin gibi darağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

Türkiye'de 12 yılda darbe ve milli iradeye dışarıdan müdahale oyunlarının bütünü ile bozulduğunu kaydeden Davutoğlu, "Şimdi artık Türkiye'de kimse darbeyi bir siyasi sözcük olarak kullanmıyor ama geçmişte onurlu, şerefli silahlı kuvvetlerimiz içinde böyle paralel yapılar oluşması gibi cunta şeklinde bu seferde 17-25 Aralık olaylarında, 19 Ocak tır baskınında bir başka paralel çete Türk Demokrasisine darbe vurmaya kalktı. Milletten destek almadan, milleti arkasına almadan, millete hesap vermeden bu ülkeye hükmetmeye kalktı. Onlar demokrasi dışından medet umuyorlar, yüzsüzce gelip Adnan Menderes'in memleketi Aydın'dan oy istiyorlar. Biz ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın milli iradeye sahip çıktık sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler