HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Suriye politikamızı eleştirenler çıktı ama...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Suriye politikamızı eleştirenler çıktı. Ama Türkiye'nin Suriye politikasının insani boyutu göz ardı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık' dedi.

RİZE, (DHA) - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütlerinin tüm çabaları ile içeride ve dışarıda hain odakların planlarına rağmen birlik ve beraberliğin bozulmayacağını belirterek, "İnşallah bu mücadeleyi zaferle noktalayacağız" dedi.

Kurban Bayramı tatili için geldiği Artvin dönüşünde Rize’ye uğrayan Ahmet Davutoğlu, İslampaşa Mahallesi’nde dünürünün akrabalarının evini ziyaret etti, ikindi namazını kılmak için Orta Cami'ye geldi. Cami girişinde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaşan ve bir vatandaşın, "Seni Tayyip Erdoğan gibi sevdik" dediği Davutoğlu’na Ali Sandıkçı adlı bir esnaf da, üzerinde adı yazılı bakır işlemeli tepsi hediye etti.

Cami çıkışı cemaatle tokalaşan ve fotoğraf çektiren Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, 15 Temmuz direnişi ve demokrasi zaferi sonrası ilk bayramı, cennet misali doğaya sahip Doğu Karadeniz’de geçirdiğini söyledi. Damadının Rizeli olduğu hatırlatan ve torun tarafından Rizeli olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bütün Rizeliler bizim kardeşimiz. Çok büyük bir muhabbetle karşılandık. Uzun bir zamandır böylesine güzel bir dinlenme imkanı bulmadım. Dinlenmek sadece doğa da yalnız kalmak değil, aynı zamanda vatanımızın güzel insanı ile bir arada olmak. Rize ve Artvinliler bizim bütün bu yorgunluğumuzu attırdı. Huzur ile dönüyoruz" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ ZAFERLE NOKTALAYACAĞIZ"

Kurban Bayramı’nda terörle mücadelede verilen şehitler olduğunu hatırlatan ve rahmet dileyen Davutoğlu, bölgenin ve dünyanın çok kritik bir süreçten geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye bütün bu olayların merkezinde bir ülke. Hem etkilenme kabiliyetine sahip, hem de etkilenme riskini taşıyor. 14 yıldır Ak Parti iktidarları bütün bu zor coğrafyada ülkemizi bir barış ve kalkınma diyarı halinde tutmayı başardı. Bunda Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde gösterdiği dirayetli yönetim ve Ak Parti hükümetlerinin süreklilik içerisinde yaptığı büyük hizmetler var. En büyük sınav 15 Temmuz gecesi verildi. 15 Temmuz gecesi eğer milletimizin kahramanca direnişi olmamış olsaydı bugün biz bu bayramı hakkı ile idrak ediyor olamazdık. Bayrağımızı böyle gururla dalgalandıramaz, ezan seslerimiz semada böylesine onurla yankılanamazdı. Her şeyden önce Kurban Bayramı'nın 15 Temmuz şehitlerimize addedilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ancak milletin her zaman zorlukları aşmayı başardığını belirten Davutoğlu, "İnşallah bu terörle mücadelede de sonuna kadar gidecek ve bunu başarı ile noktalayacağız. 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütüne karşı, gerekse 2015 Temmuz’undan itibaren PKK, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine karşı verilen mücadelede bizim en büyük güvencemiz milletin birliği ve beraberliğidir. Bugün Rize’de bir kez daha bunu gördüm. Terör örgütleri ne kadar çaba gösterirlerse göstersinler, içeride ve dışarıda nice hain odaklar ne tür planlar yaparlarsa yapsınlar, birliğimiz beraberliğimiz daim olacak. İnşallah bu mücadeleyi zaferle noktalayacağız" diye konuştu.

"SURİYE POLİTİKAMIZI ELEŞTİRENLER ÇIKTI AMA"

Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren ve hiçbir gücün halkın iradesini yenilgiye uğratamayacağını ifade eden Davutoğlu, "Suriye halkı önce rejime, sonra da DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerine karşı onurlu bir mücadele verdi. Türkiye olarak da her zaman bu mücadelenin yanında olduk. Suriye politikamızı eleştirenler çıktı. Ama Türkiye'nin Suriye politikasının insani boyutu göz ardı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık. Cerablus operasyonu gösterdi ki Türkiye'nin Suriye'de geliştirdiği politikalar silahlı kuvvetlerimizle birlikte mücadele eden Özgür Suriye Ordusu ve Suriyeli kardeşlerimizi ortaya çıkaran politikalardır" dedi. Türkiye'nin, Suriye politikasının doğru olduğunu vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Türkiye son 4 yılda Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiş olsaydı, onlarla kader birliği yapmamış olsaydı, Cerablus’a giren Türk tankları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerlerinin yanında Suriyeli kardeşlerimiz olmazdı. Bugün Cerablus’ta, Çobanbey’de ve Rai’de bütün o topraklarda eğer Türk ordusunun kahraman askerleri Suriyeli kardeşlerimizle omuz omuza savaşıyorsa ve Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye sadakatlerini göstermişseler bunu takip eden politikanın önemli bir payı vardır. Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonrada Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir."

Ahmet Davutoğlu, Halep'te ilan edilen ateşkesin doğru bir adım olduğunu belirterek, "İnşallah barış ve huzur tesis edildiğinde Suriyeli kardeşlerimiz geri dönecektir. Türkiye hiç bir zaman zalimlerin yanında yer almadı, almayacak. Hiç bir zaman mazlumları yalnız bırakmadı, bırakmayacak. Hiç bir zaman terör örgütlerine taviz vermedi, vermeyecek. Hiç bir zaman terör örgütlerinin acentelerine ve gündemlerine de ülkemizi ve kardeş hakları teslim etmedi, etmeyecek" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler