HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Terör saldırıları kesinlikle bir barış dini olan İslam’la ilişkilendirilemez

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarının tüm insanlığa yapılan saldırılar olduğunu söyledi.

Davutoğlu: Terör saldırıları kesinlikle bir barış dini olan İslam’la ilişkilendirilemez

Terör saldırılarının barış dini olan İslam dini ile ilişkilendirilemeyeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Hiçbir gerekçe bu tür terör saldırılarına mazeret teşkil etmez" dedi.

"Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı" basın toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Fransa'daki terör saldırısını bir kez daha kınadı.

Terör saldırılarının tek bir ülkeye değil tüm insanlığa yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Terör saldırıları tek bir ülkeye değil tüm insanlığa yapılan saldırılardır. Bir kez daha altını çizerek vurgulamak istiyorum ki bu terör saldırıları kesinlikle bir barış dini olan İslam'la ilişkilendirilemez. Hiçbir gerekçe bu tür terör saldırılarına mazeret teşkil etmez. Biz Türkiye olarak bu tür saldırıların her zaman karşısında olduk. Kökenine, dayandığı gerekçeye bakmaksızın karşısında olduk, bundan sonrada karşısında olmaya devam edeceğiz. Bu tür saldırılardan hareketle her hangi bir kültürel çatışma ortamının doğmasına ya da ırkçı eylemler ortaya çıkmasına da izin vermemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Ümit ederiz ki bir daha insanlığa karşı yapılan bu tür saldırılar üzerinden çatışım ve gerilim ortamı tahrik edilmez" dedi.

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler