HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Tüm dokunulmazlık dosyalarını TBMM'ye getirelim

Başbakan Davutoğlu Ankara'da yaşanan saldırı sonrası 'tüm tedbirleri konuştuk. Terör bizi yıldırmak istiyor' dedi.

Esnafa destek ziyaretinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşme sonrası basın açıklaması yaptı. Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Bu tür terör saldırıları sonrasında bütün büyük şehirlerde güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Ama şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri bütün ülkemizde olduğu gibi azami ölçüde alınmıştır.

Ankara'da ve ülkenin her yerinde kamu düzenini ihdas etmek, hakim kılmak ve bu konuda hiçbir taviz vermemek için güvenlik güçlerimiz çalışıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda beklentimiz, tam da terörün istediği şekilde bizi yıldırmalarına izin vermemek.

'HALKIMIZIN KENDİSİNE GÜVENMESİ VE ŞEHRİNE SAHİP ÇIKMASI LAZIM'

Burada en büyük tedbir devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesidir. Teröristleri adalete teslim etmek konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Halkımızın bu anlamda kendisine güvenmesi, şehrine güvenmesi ve sahip çıkması ama terörün oluşturmak istediği havaya teslim olmaması lazım.

Diğer partilerin tutumunu da görmek istiyoruz çünkü bu bir samimiyet testidir. Bu çerçevede partilerin tavırlarına baktığımızda net bir tavır almak yerine sanki AK Parti bazı şeylerden çekiniyormuş gibi dokunulmazlık kalksın dediler. CHP bunu söyledi, HDP bunu söyledi. Bu samimiyetsiz tavırları izledik.

'HODRİ MEYDAN, DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM'

Öyle bir hava estirmeye çalıştılar ki AK Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor. Özellikle Kılıçdaroğlu’na söylüyorum, evet gelin hep birlikte dokunulmazlıkları kaldıralım. Meclis’te bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesini Meclis’e getirmeye hazırız. Madem ki meydan okudunuz, ben de hodri meydan diyorum.

'BİZ HESAP VERMEYE HAZIRIZ'

Arkadaşlarıma bu konuda gerekli adımların atılmasını istedim. Buradaki tek sorun 506 dokunulmazlık fezlekesini tek tek ele almamız halinde bu durum Meclis’i 4-5 ay kilitleyebilir. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyerek şu an Meclis’e şu anda intikal eden bütün fezlekeleri bir madde ile kaldıralım. Biz hesap vermeye hazırız, hodri meydan, herkes hesabını versin.

'TERÖRİSTLERİN TAZİYELERİNE GİDENLER VARSA HESAPLARINI VERECEKLER'

Hala teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiçbir yerinde teröristin taziyesine giden bir milletvekili savunulamaz. 506 fezlekesini birlikte kaldıralım, tek hamlede. Grup başkanvekillerimize de bu konuda gerekli talimatları verdim. Siyasi partilerle görüşülecek. Biz millete hesap vermekten korkmayız çünkü biz son günün hesabına inanmışız. Kılıçdaroğlu günlerdir benimle ilgili dokunulmazlık da kalksın diyor. Tamam seninki de kalksın. CHP’ninki sahte bir meydan okumadır, ben buradan hodri meydan diyorum.

'1 MAYIS'A KADAR...'

1 Mayıs’a kadar bizim vize muafiyetini hayata geçirmemiz lazım. O nedenle Meclis’i bu fezlekelerle uğraştıramayız. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyelim ve 506 dokunulmazlığı bir hamlede kaldıralım. Bu teklifimiz kabul görürse gelecek hafta 1-2 oturumda anayasaya geçici bir madde koyarız. Bu teklifime bütün partilerden yanıt bekliyorum. Kaçamazlar çünkü kendi teklifleriydi.

Siyasi partilerin cevaplarını akşama kadar bekliyorum.

DAVUTOĞLU'NUN ÇAĞRISINA MHP VE CHP'DEN JET YANIT

Başbakan Davutoğlu'nun siyasi partilere yaptığı dokunulmazlık çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan, "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız" dedi.

MHP adına açıklamayı ise Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı. "Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik" diyen Vural, kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yana olduklarını söyledi.

HDP'nin de dokunulmazlıkların tümünün kaldırılmasını desteklediği biliniyor.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Meclis'te bekleyen 506 donunulmazlık dosyası olduğunu hatırlatmış ve "Gelin hepsini birden kaldıralım" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler