HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Davutoğlu ülkeyi yönetmekten aciz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı hedef alan CHP lideri, 'Fazıl Say'a yasak' konusuna da değindi.

"Davutoğlu ülkeyi yönetmekten aciz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştiriler geldi.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na seslenerek, "Eğer devleti yöneteceksen adam gibi yönet ya da o koltuğu boşalt. Birlilerinin tutsağı olan kişi, Başbakan olamaz" dedi.

"Davutoğlu Türkiye'yi yönetmekten aciz. Başbakanlık koltuğu da Cumhurbaşkanlığı koltuğu da boş. Birileri oturuyor ama anayasal görevlerini yapmıyorlar" diyen CHP lideri şöyle devam etti:

"Davutoğlu'nun görev alanını hamisi belirlemiş ve yasalara rağmen onun dışına çıkamıyor. Kimin koltuk değneği olacak ve bu işi nereye kadar görüreceksin. Başbakan'ın boynuna davulu asıp tokmağı başkasına verirseniz, ülkenin iyi yönetilmediğini görürsünüz.

Bu durum Davutoğlu'nun ağrına gitmeyebilir bu ama ülkenin sorumlu bir yurttaşı ve anamuhalefet partisinin genel başkanı olarak, benim ağrıma gidiyor. Türkiye yi hukukun üstünlüğünden çekip çıkaran bir yapıyı ben kabul edemem.

Yüksek tepede oturan kişi, uçağa binerken ayrı inerken ayrı; başbakan ayrı, dışişleri bakanı ayrı konuşuyor. Soru, 'ne olacak bu memlekin hali?'dir. Türkiye böyle bir yönetimle ilk kez karşılaşıyor. Kaos yönetimi hakim ve kimin ne yaptığı belli değil..."

"GELİNEN NOKTA, ORTADOĞU'NUN..."
Konuşmasına rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla başlayan ve "Tuz koktu. Namuslu insanların cezalandırıldığı bir ülkeden bahsediyoruz. 'Bu ülke nereye gidiyor?' diye düşünüyorsanız, kim bu ülkeyi krizden çıkarır diye de düşüneceksiniz. Birçok olay kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor" diye devam eden Kılıçdaroğlu, "Partiyle devlet iç içe geçiyor" iddiasında bulundu.

"En küçük demokratik tepkiyi kendisine tehdit olarak algılıyor. Demokratik tepkilere asla izin vermiyor. Siyasal iktidarın yasalar çerçevesinde eleştirilmesine bile tahammül edemiyor. Bu süreç demokrasi açısından tehlikeli. Yasama, yürütme ve yargı... Her şey bir kişinin iki dudağı arasında şekilleniyor...

İçeride olduğu gibi dışarıda da sorun olmaya başlayan bir siyasal iktidar var. Biz batının, çağdaş dünyanın bir parçasıyız. 200 yıllık bire mücadele söz konusu ve bugün gelinen nokta, Ortadoğu'nun parçası olan bir Türkiye..."

FAZIL SAY KONUSU
Etnik kimlik ve inanç siyasetinin iktidar tarafından kullanılan iki unsur olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kullanılması yasak olan bu iki alanı, yolsuzluklar karşısında tabanı bloke etmek için kulanıyorlar. Herkesin ortak görevi, bunu bilmek ve duyurmaktır...

Bu toprakların yetiştirdiği Fazıl Say'a yasak getirdiler. Dünyanın hangi demokrasisinde sanatçılara yasak getirilir... Gerekçe ne? Eline silah mı, molotof mu aldı, yüzünü mü kapattı? Aydınlık bir yüzü var ve tek kulllandığı- çaldığı piyano. Ama alışkanlıkları farklı, o piyano çalıyor öbürleri başka şey. O nedenle yediremiyorar kendilerine..." şeklinde konuştu. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler