HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu uyardı : Bu süreçte bizi en çok ayrışma yıpratır

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti'de seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere sürdürülen istişare toplantılarında partililere önemli uyarılar yapılıyor.

Haziran genel seçim sonuçlarına göre tek başına iktidarı yakalamayan AK Parti'de seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme toplantıları devam ederken, partililere hem grup grup hem de bireysel uyarılar yapıldı. Partisini uyaran Davutoğlu'nun "Bu süreçte bizi en çok ayrışma yıpratır. Tuzaklara gelmeyin" dediği, Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasında devam eden kavganın son bulması için de taraflarla görüşerek istediği öğrenildi.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, seçimde oyların düşmesini her koldan araştıran AK Partili kurmaylar, parti içerisinde başlayacak olası bir tartışma, ayrı düşme, görüş ayrılığı gibi konularda partilileri yakın merceğe aldı. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Pazartesi günü bakanlar ve MYK üyeleri ile yaptığı değerlendirme toplantısında önemli bir uyarı yaptı. Davutoğlu'nun seçim sonrasını krtik bir süreç olarak değerlendirdiği ve parti içeresinde çıkabilecek bir tartışmanın "parti için, bu süreçte çok kötü olacağını" anlattığı öğrenildi.Davutoğlu'nun "Seçim sonuçları moralleri bozmuş olabilir, görüşleriniz, eleştirileriniz varsa, bunları içimizde tartışırız ama kamuoyuna verilecek olumsuz görüntü bu süreçte partiye verilecek en büyük zarardır. Bu fırsatı vermeyin" dediği ifade edildi.

Öte yandan Davutoğlu'nun bir grup üst düzey yöneticiyi, partiye küsen, kızan ama hala partide olanlarla görüşmeleri için görevlendirdiği öğrenildi.

-BU KONUYU KAPATIN-

Bu arada Davutoğlu,Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşmenin seçimin hemen ardından sosyal medyada yayılan "Arınç, Gökçek ile ilgili ne zaman açıklama yapacak?" haberleri üzerine gerçekleştirildiği öğrenildi.

Bülent Arınç'ın seçimlerden önce, "Melih Gökçek Ankara'yı cemaate parsel parsel sattı. Seçimlerden önce herşeyi açıklayacağım" demişti.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, Davutoğlu bugünkü görüşmede iki taraftan da bu konuyu kapatmalarını istediği kaydedildi. (ANKA)

(BK/ÖZK)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler