HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Vandallara kudretle yaklaşın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Valiler Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Davutoğlu: Vandallara kudretle yaklaşın

Valilere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, sokakların terörist ve vandallara bırakılmayacağını belirterek, “Halka ne kadar şefkatle yaklaşıyorsunuz, şehirlerinizi yakmaya kalkışan, bu vandallara, bu şiddet yanlılarına da aynı şekilde kudretle yaklaşacaksınız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afganistan’da Türk Büyükelçiği’ne yönelik saldırıyı değerlendirdi.

Davutoğlu, “Bu saldırılar karşısında Türkiye kararlılığını hiçbir zaman bozmayacak ve Afganistan'ın istikrarı, huzuru için yapmakta olduğu katkıyı yapmaya devam edecek. Birçok açıklamalar yapıldı, bu açıklamaların birinde de hedefin Türkiye ve Türkler olmadığı ifade edildi. Her ne surette olursa olsun, bu alçakça saldırıyı yapanları hem lanetliyor hem de cezalandırmalarını bekliyoruz” dedi.

İç Güvenlik Paketi’ne karşı çıkan muhalefete tepki gösteren Davutoğlu, kamu düzeni sarsıldığında özgürlüklerin kalmadığını söyledi.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İç Güvenlik Yasası, Meclis'te. Muhalefet partilerimize bir kez daha sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, Sayın Demirtaş'a ve her bir milletvekiline bir an için kendinizi 6 Ekim gecesi Batman'da düşünün, 7 Ekim gecesi Siirt'te düşünün. Orada yaşayan insanların ne hissettiğini anlayın. Ya da kendinizi 4. kattan atılan Yasin Börü'nün babasının yerine koyun. Ya da yakılan, yıkılan bir dükkanın, uzun yıllar emeklerle inşa edilen bir iş yerinin, gözünüzün önünde yandığını düşünün. Ne hissedersiniz Bunun özgürlükle ne alakası var? Dükkanınızı yakanı gördüğünüz halde, gözaltında tutulamadan, tekrar geliyor 'Yerinizi yaktım,. devlet beni 24 saat bile tutamadı' diyor.

"RÜYADA GÖRMEDİK"

Biz bu yasayı gece rüyada görüp, ertesi sabah hadi farklı bir şey yapalım demedik. 6-7 Ekim olaylarında günlerce uyumadık biz. Valilere sizlere ulaşmak için, tüm birimlerle olağanüstü toplantılar yaptık. Nerede aksaklaklıklar var tespit ettik. Molotofa tedbir almak lazım. Molotof mevcut yasada açıkça tanımlanmıyor. Molotofu yasaya koyma tecrübelerde zorunlu hale geldi.”

"VANDALLARA KUDRETLE YAKLAŞACAKSINIZ"

Valilere seslenen Davutoğlu, “Maskeler takılıp, silahlarla sokağa çıkılıyorsa, kimlik tespiti bile yapılmıyorsa... Bu sokaklar bu teröristlere, bu vandallara bırakılmaz. Burada devletin kudretinin konuşması lazım. Sizin göreviniz böyle bir durum olduğunda tereddüt etmeyeceksiniz. Halka ne kadar şefkatle yaklaşıyorsunuz, şehirlerinizi yakmaya kalkışan, bu vandallara, bu şiddet yanlılarına da aynı şekilde kudretle yaklaşacaksınız. Çünkü onlara göstereceğiniz şefkat zaaftır, onlara göstereceğiniz bazı tolerans ya da 'Şimdilik bekleyelim' demek zaaftır. Onlara göstereceğiniz şefkat, halktan şefkati esirgemek demektir. Çünkü onlar halka şefkat göstermiyorlar. Şehirlerimizi korumak bizim görevimiz. Sizin olduğunuz yerde devletin şefkati ve kudreti olacak" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler