HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Yabancı işbirlikçilerle kim iş tuttuysa hesap verecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte öğleden sonra partisinin 5'inci il kongresine katılmak üzere Hatay'tan Gaziantep'e geldi.

Davutoğlu: Yabancı işbirlikçilerle kim iş tuttuysa hesap verecek

Yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak kente gelen Başbakan Davutoğlu, Şahinbey Spor Salonu'nda el sallayarak selamladığı kongreye katılanlara hitap etti. Gaziantep'in kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünün kutlandığı hafta içerisinde kente gelmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Davutoğlu, Gaziantep'in istiklal, izzet ve onur davası aşkına hayran olduklarını ifade etti.

Salondan yükselen tekbir sesleri üzerine "Allah bu tekbirler için şehir olanları aziz eylesin ve bu topraklarda bir daha tekbir sesini eksik eylemesin" diyen Başbakan Davutoğlu, AK Parti kadrolarının da tıpkı Gaziantep'in istiklal mücadelesindeki gibi yola çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Allah, ebediyete kadar, kıyamete kadar Gaziantep'i aziz ve her zaman başı dik, onurlu eylesin. Gaziantep'e izzet yakışır. Gaziantepliler izzet için yola çıktılar. İşte bugün bakınız Şahinbey'i o yıllarda ne harekete geçirdiyse AK Parti kadrolarını başta Cumhurbaşkanımız kurucu genel başkanımız olmak üzere 2001'de aynı ruh harekete geçirdi. Nasıl Gaziantep işgal altındaydı, Gaziantep'in izzeti, onuru çiğnenmişti onun için o yiğit Gaziantepliler ayağa kalktıysa, 2001'de de IMF memuru karşısında milletin onuru çiğneniyordu. IMF memuru Türkiye ekonomisine karar veriyordu. Aynen Gaziantep'i ayağa kaldıran ruh gibi AK Parti kadroları ayağa kalktı ve 'bir daha bu milleti değil namerde merde dahi muhtaç etmeyeceğiz, kimsenin bu milletin izzetiyle, iradesiyle oynamasına, bu milletin izzetine dokunmasına izin vermeyeceğiz' dedi. İşte AK Parti kadrolarının ideali ve iddiası budur."

YABANCILARLA İŞBİRLİĞİ YAPANLAR HESAP VERECEK

Sık sık lehine tezahürat yapılan Başbakan Davutoğlu bu sırada salondan yükselen 'Fethullah gelecek, hesap verecek' sloganı üzerine de şöyle konuştu:

"Aziz Gaziantep, nasıl yabancı güçlerle işbirliği yapanlar aynen o istiklal mücadelesinde hesap vermişlerse, bu milletin iradesine rağmen yabancı işbirlikçilerle kim iş tuttuysa hesap verecek. Kim milli iradeyi zedeleyecek tavır içine girdiyse mutlaka hesap verecek. Biz Gaziantep'in istiklal aşkına, izzet ve onur davası aşkına hayranız. Bu izzetini, onurunu rabbim daim eylesin. Evliye Çelebi Gaziantepliler için; 'tatlı yedikleri için tatlı konuşan insanların şehri' der. Sizin o yiğit gönlünüze, engin ruhunuza, tatlı dilinize bütün dünya hayran, kurbandır."

Gaziantepliler'in iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e kucak açtığı için de teşekkür eden Davutoğlu, Gaziantep'in böylece gazi unvanının yanı sıra ensar şehri olduğunun da ortaya çıktığını kaydetti.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE KARARLIYIZ

17 ve 25 Aralık operasyonları, Gezi ve 6-7 Ekim olaylarını hatırlatan ve 'Girdaptan çıktık' diyen Başbakan Davutoğlu, AK Parti kadrolarının Türkiye ve dünyada al ve ak bayrağı dalgalandıracağını ifade etti ve çözüm sürecinde kararlı olduklarını vurguladı. Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Çözüm sürecini tüm zulümlere, baskılara, provokasyonlara rağmen sürdürmeye kararlıyız. Aslında Gaziantep çözüm süreciyle hedeflediğimiz Türkiye'nin en güzel timsalidir. Çünkü Gaziantep'te; Türk, Kürt, Arap bütün vatandaşlarımız, Suriye'den gelen kardeşlerimiz barış içinde, huzur içinde yaşıyorlar. Gaziantep öylesine engel gönüllüdür ki; kendi kardeşleri gibi Suriyelileri bağrına bastılar, zorlukları aştılar. İnşallah Gaziantep'in istiklal davasını yüce bayrağımızla dalgalandıracağız. Bu milletin izzet ve onurunu nasıl 93 yıl önce baş vermekle birlikte baş eğmeyen Gaziantep'le korunmuşsa, Türkiye'nin onurunu ve izzetini de AK Parti kadroları korumaya devam edecektir."

Her anlamda Türkiye'den daha fazla büyüyen Gaziantep'in gelecek yıl yapılacak seçimlerde oy oranını artırmasını isteyen Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki dönem yapılacak hizmetler ile Gaziantep'i dünyanın yükselen şehirleri arasına koyacaklarını, Akdeniz ile Mezopotamya arasında bir sanayi, ticaret ve ekonomi merkezi yapacaklarını ifade etti.

ZALİMİN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu, konuşması sırasında bir grup genç tarafından açılan Filistin bayrağı ve sloganları üzerine de "İstiklalin şehri Gaziantep, Filistin davasını en iyi sen anlarsın. Dün Halit Meşal'le Konya'da Filistin davasına sahip çıkmıştık, bugün Gaziantep gençliği buradan haykırıyor. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye ve 77 milyon Filistinli kardeşlerinin yanındadır. Nasıl geçmişte Türkiye sesini yükselttiğinde birileri engellemek istediyse, bugün de Kudüs ve Filistin davasında sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Nerede olursa olsun mazlumların yanında ve zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından salondan ayrılırken, tek liste ile gidilen kongrede Eyyüp Özkeçeci il başkanlığı görevine seçildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler