HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'dan tezkere açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak ve Suriye tezkerelerinin yarın Meclis'e gönderileceğini açıkladı ve 'Irak ve Suriye tezkelrelerine yeni unsurlar eklenecek' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun’da 19 Mayıs Üniversitesi, eğitim yılı töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "İslam denildiğinde bugün IŞİD'i görenlerin bence ortak özelliği cahillikleridir. IŞİD'in de bugün geldiği barbarlık, kendi cehaletinin ürünüdür. İslam ve İslam toplumlarının oluşturduğu medeniyet, IŞİD ile anılamaz, IŞİD de İslam'la anılamaz" dedi.

Davutoğlu, "Üniversitelerimizde düşünce özgürlüğünün en önemli sahipçisi olmaya kararlıyım, bir üniversite öğretim üyesi olarak. Hiç kimse üniversitelerde düşünce özgürlüğünün, farklı kanaatlerin ve düşüncelerin ifade edilme özgürlüğüne sınır getiremez" diye konuştu.

“Bakanlık geçicidir hocalık bakidir. Son nefeste de bitmez" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Üniversitelerde statik düşünce yerine özgür düşünce geliştirmek zorunda olunduğunu belirten Davutoğlu, Siyasetin üniversitelerin karşısında olmadığını ve siyaset ile üniversitenin kopuk olmaması gerektiğinin altını çizdi.

‘TEZKERELERE YENİ UNSURLAR EKLENECEK'

2 Ekim’de TBMM’de görüşülecek olan tezkereye yeni unsurlar ekleneceğini belirten Başbakan Davutoğlu, “Orgeneral Necdet Özel’in Salı günü Bakanlar Kuruluna bilgi verecek” ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Muhtemelen Suriye ve Irak ile ilgili tezkereleri yarın iki ayrı şekilde Meclis'e göndereceğiz" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler