HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan 3 şehit ile ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez.'' dedi.

Davutoğlu Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır" dedi.

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek ve açılışlara katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Başbakan Davutoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Davutoğlu, "Çözüm süreciyle 2 yılı aşkındır şehit vermemiş olmamızdan rahatsız oldular. Yeni olaylar oynandı ve çatı adaylar çıkarıldı. Ama millet buna izin vermedi ve halk Tayyip Erdoğan'ı ödüllendirdi" ifadelerini kullandı.

Yeni Türkiye'ye yönelik mesajlar veren Davutoğlu, "Yeni Türkiye için yola çıktığımızda yine olaylar başladı. Kobani olaylarıyla kardeşlerin arasını açmaya çalıştılar. Bunu en iyi Kahramanmaraşlılar bilir ve en iyi cevabı da onlar verir. Yeni Türkiye'de Sünni, Kürt gibi ayrımları ortadan kaldırarak bu milletin birlikte yürümesini sağlayacağız. Türkiye artık yapılamaz denilenleri yapabilir hale geldi. 3 sene önce tankını tamir edemeyen Türkiye, artık kendi tanklarını, uçaklarını yapabiliyor. Borç alırsan emir alırsın, biz bunu biliyoruz. Onun için borç almayan borç veren, onun için kendi sağlık sistemiyle vatandaşının sağlığını teminat altına alan bir vizyonla geleceğe bakıyoruz. İşte bazıları bu geleceği karartmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

"ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ"

Davutoğlu, Türkiye'nin çevresinde yaşananlar da Türkiye'ye yansımaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

"Etrafımız ateş çemberi" vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu, "Sorunların olduğu bu ülkelerde halk ile devletin arası açıldı. Kendi halkıyla savaşan rejimler, çevresindeki ülkelere de zarar veriyor. Biz bunu 28 Şubat'tan ve tek partili dönemden biliyoruz. Türkiye bu ateş çemberi içinde parlayan tek ülke" dedi.

"KOBANİ OLAYLARIYLA YENİ BİR İÇ HUZURSUZLUK YARATMAYA ÇALIŞANLAR OLDU"

Kobani eylemlerini anımsatan Davutoğlu, "2015 seçimlerine doğru büyük bir restorasyona başlamışken, Kobani olaylarıyla yeni bir iç huzursuzluk yaratmaya çalışanlar oldu. Hiçbir güç bizi kararlı olduğumuz bu yoldan alıkoyamayacaktır. Bunun için süratle Türkiye'nin bekleyen meselelerinin üzerine gittik" şeklinde konuştu.

Davutoğlu:

"Ortaöğretimde başörtüsüne serbestlik getirdik. Şans oyunlarından devletin çıkması kararını aldık. Uyuşturucuyla mücadeleyi genişlettik. Son olaylardan sonra özgürlüklerin korunması reformunu genişlettik. Bunda sonra kimse ismini ve soyismini değiştirmek için mahkeme kapılarında beklemeyecek. Ölüm, doğum gibi işlemlerden devlet kapısında beklemeyecek. Bütün bunları vatandaşlarımızın temel hakları olarak gerçekleştirilecek. Bütün bunlar yepyeni bir Türkiye'nin işaretleri. Maske takanlar ve molotof atanlarla ilgili en katı önlemleri alacağız. Barış sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz."

"MUTLAKA CEZALANDIRILACAKLAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hakkari'de 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili de konuştu.

"Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır" vurgusu yapan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eğer teröristler bir baraj inşaatına saldırırsa oradaki güvenlik güçlerimizin görevi onları durdurmaktır. Ülke güvenliğine saldırmak isteyenler hak ettikleri cevabı alacaklardır.

Başta Valimiz yetkililerin her birine aynı talimatı verdim: Bu haince eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklar."

''ÖZÜR DİLENECEK BİR MİRAS BIRAKMAYACAĞIZ"

"Biz, bir daha gelecek nesillere özür dilenecek bir miras bırakmayacağız" diyen Davutoğlu, "Hiçbir Türk başbakanı bizim yaptıklarımız dolayısıyla gelecek nesillerde özür dilemeyecek. Belki zorluklar çekeceğiz, belki kısa dönemde acımasızca eleştirileceğiz, belki kısa dönemde akılları yetmeyenler Türkiye için 'risk üretiyor' diyecekler, belki bize 'hayalperest' diyecekler ama bize 'zalim, zalimlere destek verdi, mazlumların ıstırabı karşısında sesiz kaldı' diyemeyecekler" vurgusu yaptı.

"İÇ BARIŞI TEMİN EDECEĞİZ"

Davutoğlu, "Kim ne tuzak kurarsa kursun, bizim yeni Türkiye'yi inşa vizyonumuz kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Hiçbir güç bizi bu kararlı yoldan alıkoyamayacaktır.

Kimse Türkiye'yi çevredeki ülkelerin kaos kıskacına, girdabına sokamaz, sokmaya da cesaret edemeyecek. İç barışı temin edeceğiz, kamu düzenini teminat altına alacağız, çözüm sürecini de kararlılıkla sürdüreceğiz.

28 Şubat'ın diktacılarının, darbecilerinin, vesayet dönemlerinde onların aleti olan siyasetçilerin tutuğu 'dışarı' temposu artık anlamını yitirdi ve bir daha bu ülkenin evlatlarına hiç kimse 'dışarı' diye bir tempo tutamayacak. Ne kamu dairelerinden ne ortaöğretimden ne üniversiteden ne diğer alanlardan ne de TBMM'den bir daha Sütçü İmam'ın torunlarına kimse kıyafeti dolayısıyla 'dışarı' diye tempo tutamayacak" diye konuştu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler